6 redenen waarom je een plek op de bank verdient

Voetballers zijn vaak trotse wezens en zijn behoorlijk op hun pikkie getrapt als ze op de bank plaats moeten nemen. Soms is dat terecht, maar vaak heeft de trainer wel zijn redenen om een speler niet op te stellen. Ben jij de ongelukkige die vaak op de bank zit? We noemen even zes redenen waarom je die bankplek verdient.

Gebrek aan inzet

Er is voor een trainer niets zo irritant als een speler die de kantjes er vanaf loopt. Je moet het met z’n allen doen en van iedereen wordt 100% inzet verwacht. Daar hoort bijvoorbeeld mee verdedigen bij en zo af en toe je tanden laten zien bij een duel. Een trainer prikt er zo doorheen als jij niet alles geeft, dus dan krijg je de kans om op de bank even na te denken over je inzet.

Geen teamspeler

Nogmaals: je moet het met z’n allen doen, dus er is geen plek voor egoïsten. Als jij nooit een bal aflegt terwijl er andere beter spelers voorstaan of als jij het belangrijker vindt om een showtje weg te geven dan dat je lekker gaat ballen met je teamgenoten, dan mag je lekker een paar weekjes wissel staan.

Trainingen overslaan

Dit is toch wel een belangrijke. Als jij veel trainingen overslaat komt het over alsof het jou allemaal niet zoveel boeit én je geeft jouw concurrent de mogelijkheid om te laten zien dat hij die plek in de basiself verdient. Niet meer dan terecht dus dat je op ’t bankie moet.

’s Avonds een vent, ’s ochtends absent

Zet jij het regelmatig op een zuipen de avond voor een wedstrijd? Prima, maar ben dan wel zo’n vent dat je de volgende dag op tijd aanwezig bent en enigszins fit genoeg bent om te kunnen spelen. Ben je juist vaak absent (zowel mentaal als fysiek) na zo’n avond? Jammer dan, niet zeuren en neem maar plaats op de bank.

Misdragingen in het veld

Met gele en rode kaarten doordat jij je niet kunt gedragen benadeel je het hele team. Denk hierbij aan domme overtredingen, aanslagen, compleet flippen ten opzichte van de scheidsrechter en allerlei ruzies veroorzaken. Probeer eerst maar eens je eigen problemen in orde te krijgen en iets aan dat korte lontje te doen voordat je recht hebt op een basisplek.

Gebrek aan kwaliteit

We kunnen wel allerlei redenen verzinnen waarom het terecht is dat je op de bank gezet wordt, maar de meest voor de hand liggende reden is natuurlijk een gebrek aan kwaliteit. Als er een speler in je team zit die voor dezelfde positie gaat en ook nog eens veel beter presteert, dan heb je werkelijk niks in te brengen tegen de keuze van je trainer.

Je kunt het ook van de zonnige kant bekijken, want stiekem ben je als bankzitter gewoon hartstikke belangrijk voor je team. Sterker nog: om deze redenen ben je dan misschien wel de belangrijkste speler van het team.