6 redenen waarom sporters beter zijn in bed

Op de vraag of seks voor de wedstrijd goed voor je prestaties is hebben we al antwoord gegeven, maar er rest nog een vraag op het gebied van seks en voetbal. Zijn voetballers, of sporters in het algemeen, beter in bed? Wetenschap heeft deze vraag beantwoord en de resultaten liegen niet. Het antwoord is namelijk: Ja. Stiekem wisten we dat natuurlijk al lang, maar waarom is dat dan? Daar zijn 6 redenen voor.

Je hebt een beter uithoudingsvermogen

Waar de meeste mannen al na maximaal een kwartiertje neerploffen en beginnen te snurken, houd jij het gemakkelijk dubbel zo lang vol. Volgens een onderzoek uit the American Journal of Physiology zijn HIIT-sessies, en daar verstaan we voetballen ook even onder, zelfs twee keer zo effectief om het uithoudingsvermogen te verbeteren dan fietsen of hardlopen.

Je bent aantrekkelijker

Voetballers hebben natuurlijk allemaal een goddelijk lichaam door alle trainingen en beweging, toch? Uit onderzoek van Social Psychological & Personality Sciense blijkt dat vrouwen mannen met minder vet in hun gezicht aantrekkelijker vinden. Volgens de University of California vallen ze ook eerder op mannen met een atletisch lichaam.

via GIPHY

Het voorkomt erectieproblemen

Hoe meer je sport, hoe beter je bloedcirculatie en ,niet geheel onbelangrijk, hoe harder je erectie is. Dat blijkt uit onderzoek van de Public Library of ScienceHarvard zegt zelfs dat je door te sporten 30% minder kans hebt op erectieproblemen. Jij zal je vrouwtje, of scharrels, dus nooit teleurstellen.

Je kunt meer met je lichaam

Altijd hetzelfde standje is natuurlijk oersaai, dus wat variatie op zijn tijd is noodzakelijk. Niet alleen om de seks spannend te houden, maar ook om je relatie in leven te houden. Dan mag zij blij zijn dat jij voetbalt of vaak in de sportschool te vinden bent, want daar krijg je een atletisch en flexibel lichaam van. Jij kan dus met gemak elk standje aan.

Het levert meer seks op

Regelmatig trainen in de sportschool en op het voetbalveld levert een hoop voordelen op: intensere orgasmes, beter uithoudingsvermogen en flink wat zelfvertrouwen. Volgens de University of California is dit al het geval bij mannen die minstens één uur per week trainen. Trainen doe je dus niet alleen voor jezelf, ook voor de dames.

Vrouwen vallen op zelfverzekerde mannen

Zoals we hierboven al zeiden levert trainen een boost in zelfvertrouwen op, want het zorgt ervoor dat jij tevreden bent over je lichaam. Als jij zelfverzekerd bent geniet zij meer van de seks volgens de University of Rochester. Als er namelijk één ding is wat vrouwen de meest sexy eigenschap van een man is, dan is dat zelfvertrouwen. Hoe zelfverzekerder jij bent, hoe meer zij er van geniet.

via GIPHY

Bron: Men's Health