6 redenen waarom voetballers de leukste mensen op aarde zijn

We wisten het natuurlijk zelf al lang, maar voetballers zijn de leukste mensen op aarde. Je gaat altijd samen voor de winst en het is een echte teamsport waarin zo ongeveer iedereen een maat van elkaar is. Samen brak in de ochtend om vervolgens na de wedstrijd gewoon weer aan het bier te gaan. Je maakt het allemaal mee; van verlies tot winst en van degradatie tot een kampioenschap. Toch blijft het in zo’n team altijd gezellig en dat komt doordat het allemaal zo’n leuke mensen zijn. Waarom ze zo leuk zijn? Dat heeft te maken met deze 6 redenen.

1. Voetballers zijn sociale wezens

Door in teamverband te opereren zijn ze gewend om met andere mensen te samen te werken. Daarvoor is het noodzakelijk elkaar op een sociale manier te behandelen. Je maakt elkaar ook nog eens in veel verschillende omstandigheden mee, wat het sociale aspect alleen nog maar versterkt.  

2. Ze hebben humor

Mannen in groepsverband drijven elkaar naar grote hoogten als het gaat om grapjes en kattenkwaad. De skills die ze daarbij ontwikkelen gebruiken ze graag ook buiten de kleedkamer of kantine. Lachen geblazen met een voetballer dus en er gebeuren altijd de gekste dingen.

3. Ze hebben leuke anekdotes

Iedereen heeft natuurlijk weer van alles meegemaakt en dat mag de rest absoluut horen. Vaak worden de verhalen (een klein beetje) aangedikt, want ja, dat maakt het allemaal wat leuker. Of het dan ook echt waar is? Dat maakt niet  uit, die voetballers kijken niet zo nauw. 

4. Ze houden van luchtige topics

Geen zin in politiek geneuzel of zware filosofische praat. Een doorsnee voetballer heeft het liever over de mooie dingen uit het leven: de vrouw van de coach, stappen, plezier maken en elkaar een beetje voor de gek houden. Meer is er absoluut niet nodig om lol te hebben. 

5. Ze zijn sportief

Doordat ze op regelmatige basis in beweging zijn hebben ze een bepaalde mate van fitheid. Normaliter is deze bovengemiddeld. Met voetballers kunnen de vrouwen dus gerust op een sportieve date in plaats van een suf bezoekje aan de plaatselijke bibliotheek of een stoffig meseum. Samen wat actiefs ondernemen om aan de teamspirit te werken is ook altijd mooi. 

beckham horloge

6. Voetballers zien er goed uit

Mannen doen niet graag voor elkaar onder, ook niet op het gebied van uiterlijk voorkomen. Ze willen de vetste sneakers van het hele team of een kapsel dat ze de meeste kans geeft bij de dames langs de lijn. Als je een verkeerde kledingkeuze maakt of een kapsel aan hebt laten meten dat de rest niet bevalt, dan krijg je dat ook te horen trouwens. Dan weet je het in ieder geval. 

Lees ook: de 10 voetballers die iedereen in z’n team heeft