6 redenen waarom we allemaal van Buffon houden!

Deze week maakte Buffon eindelijk bekend wat er al heel lang aan zat te komen: hij gaat vertrekken bij Juventus. Sterker nog vandaag (19 mei 2018 om 15:00 uur) speelt hij zijn laatste wedstrijd voor de club. Zeggen dat deze man een legende is in Turijn zou het understatement van het jaar zijn, maar dat doen we toch. Niet alleen omdat hij door velen wordt beschouwd als een van de beste keepers aller tijden, maar ook het karakter van deze goedlachse en gepassioneerde Italiaan wordt zeer gewaardeerd door zijn collega’s en voetbalfans over de hele wereld. Dit zijn de 6 redenen waarom iedereen van Buffon houdt!

Winnaar

Met prijzen winnen begon hij al bij zijn eerste club Parma, waarmee hij de UEFA Cup, Coppa Italia en de Supercoppa Italia won. Sindsdien is het aantal prijzen en individuele onderscheidingen eigenlijk niet meer bij te houden. Hij werd 9 maal landskampioen met zijn club Juventus, won het WK met Italië, werd 9 keer uitgeroepen tot beste keeper van de Serie A, UEFA keeper én speler van het jaar in 2002/2003 en werd door de IFFHS uitgeroepen tot de beste keeper van de afgelopen 25 jaar en de 21e eeuw. Zo kunnen we nog wel even doorgaan, maar wij willen ook nog een aantal andere redenen geven waarom deze legendarische keeper zo geliefd is.

Passie

Het is elke keer weer genieten als het volkslied van Italië begint en de camera de rij van spelers afloopt. In tegenstelling tot bij onze Nederlanders zingen alle Italianen vol mee. Zelfs tussen al deze trotse Italianen is er één man die nog gepassioneerder zingt dan de rest: Gianluigi Buffon. Dat doet hij overigens niet alleen bij het nationale elftal. Ook bij Juventus zingt hij met volle borst mee met de fans. Check de video hieronder maar eens. Genieten!

Stijlicoon

Misschien is het iets wat gewoon in het standaard pakket van de gemiddelde Italiaan zit, maar dat deze baas een goede kledingstijl heeft staat buiten kijf. Hij wordt dan ook regelmatig gevraagd voor commercials van mode-merken en andere bedrijven.

Buffon Style

Trouw

Hij begon zijn carrière dan wel bij Parma, maar is inmiddels niet weg te denken bij Juventus. Zelfs niet in het seizoen dat de topclub verwezen werd naar de Serie B door omkooppraktijken. Hij bleef de Oude Dame trouw en pakte de titel in de Serie B waardoor ze weer op het hoogste niveau van Italië konden spelen. Maar ook aan het nationale team zal hij altijd trouw blijven en nooit bedanken.

Bescheiden en dankbaar

Ondanks al die grote prestaties en onderscheidingen blijft het een zeer bescheiden man. Ter illustratie: hij zat in 2015 niet bij de lijst spelers die nog mee deed voor de Ballon d’Or dat jaar, ondanks het behalen van de UEFA Champions League finale en het winnen van de dubbel in eigen land. In plaats van daar kritiek op te leveren was hij erg blij met de steun die hij kreeg van fans en media.

By now you may have guessed, that for years I’ve been an incurable optimist, and it’s hard for me to feel resentment, frustration or above all, resignation. So do you know what I’m taking away from this incident? The spontaneous embrace I received this morning from all of you, and the media commenting on my exclusion. Thank you, it really warmed my heart, it was an act of great respect which didn’t embarrass me, but one which I loved for a thousand and one reasons.

Humor

Buffon staat zoals hij hierboven ook zelf aangeeft bekend om zijn optimisme en positieve houding. Wanneer je deze imposante verschijning ziet verschijnt er al een lach op je gezicht. Ook van een portie humor is hij niet vies. Toen Gigi ’s werelds beste speler aller tijden een keer tegen kwam wou hij even zeker weten of Messi wel écht een mens is. Er was maar één manier om daar achter te komen, even aanraken.

Buffon Messi

We zijn benieuwd wat zijn volgende stap gaat worden, want stoppen met keepen gaat hij (zeer waarschijnlijk) nog niet doen. Een Juventus zonder Buffon zal in ieder geval wel even wennen worden. Ook voor de verdedigers van Juve, want de band tussen keeper en de verdedigers was ongekend hecht. Zo kun je ervoor zorgen dat die band tussen jullie keeper en verdedigers ook zo hecht wordt.