6 rituelen die je bij elk voetbalteam tegenkomt

Mensen zijn soms best rare wezens. Ze geloven namelijk dat bepaalde rituelen er aan meehelpen dat ze goed presteren op verschillende vlakken. Voetballers zijn daar geen uitzondering op. Sterker nog, misschien zijn voetballers wel de ergste op dit gebied. Sommige spelers spelen altijd in hun geluksonderbroek, moeten per se als laatste het veld op komen of denken dat ze drie keer moeten hinken als ze het veld betreden. Rituelen die vaak op bijgeloof gebaseerd zijn en die kom je in jouw team ook zeker tegen.

Muziek luisteren

Als jullie niet eerst wat dampende beats in de kleedkamer hebben voordat de wedstrijd start kunnen jullie net zo goed niet beginnen. Die speaker is heilig voor jullie en dan moet natuurlijk ook ‘jullie nummer’ nog even afgespeeld worden. Het helpt bij de ontspanning en focus, maar zeker ook bij het versterken van de teamgeest.

Bijgelovig gedrag

We noemden het al eerder. Van geluksonderbroek tot het laatste het veld op komen en van een schietgebedje tot eerst je rechterschoen aan doen en daarna pas je linker. Sommige spelers verzinnen de gekste dingen, maar als ze het niet doen presteren ze niet. Althans, dat denken ze.

nike mercurial superfly V review

De befaamde jel

In de kleedkamer of op het veld nog eventjes allemaal de koppen bij elkaar om jullie befaamde jel uit te voeren. De aanvoerder schreeuwt nog een keer tegen zijn spelers dat alles gegeven moet worden voor de winst en het wordt afgesloten met een gezamenlijke kreet. De tegenstander doet het al in zijn broek voordat het eerste fluitsignaal geklonken heeft.

Nog even naar de wc

Noem het spanning of bijgeloof, maar als hij niet nog even naar de wc gaat dan gaat het helemaal mis. Stel je toch eens voor dat je tijdens de wedstrijd opeens in je broek aan het pissen bent. Dat moeten we niet hebben. Toch blijkt dat je die behoefte beter kunt ophouden voordat je aan de wedstrijd begint. Dat lees je hier.

Kauwgompje

Dat heeft niks met die stinkende brakke bakkes van je te maken, maar jij denkt gewoon dat je hierdoor beter gaat voetballen. Op zich geen gekke gedachte, want een kauwgom kauwen kan jou wel degelijk helpen tijdens het sporten. Lees hier vier redenen waarom het je voordelen oplevert.

Handshake

Tegenwoordig lijken zo’n beetje alle topspelers een handshake te doen dus jullie konden natuurlijk niet achterblijven. Het kostte wat tijd om een goede te bedenken, maar nu kunnen jullie niet meer zonder. Zorgt toch voor dat kleine beetje extra chemie tussen twee spelers.

via GIPHY

Leestip: De 5 meest irritante karakters in de kleedkamer