Waarom 6 topspelers dit Serie A seizoen een speciale badge op hun shirt dragen

Wat hebben Quagliarella, Handanovic, Koulibaly, Milinkovic-Savic, Zaniolo en Cristiano Ronaldo met elkaar gemeen? Ze spelen inderdaad allemaal in de Serie A én ze gaan komend seizoen allemaal met een speciale gouden badge op het shirt van hun club spelen. De vraag is natuurlijk waarom, al zou je daar zelf met wat denkwerk ook achter kunnen komen nu je weet welke spelers met zo’n badge gaan spelen.

Topspelers spelen met badge in Serie A

De Serie A heeft een primeur te pakken door de spelers te voorzien van een speciale badge ter ere van de individuele prijs die ze allemaal wonnen vorig seizoen:

  • Beste keeper: Handanovic
  • Beste verdediger: Koulibaly
  • Beste middenvelder: Milinkovic-Savic
  • Beste aanvaller: Quagliarella
  • Beste jonge speler: Zaniolo
  • MVP: Cristiano Ronaldo

Het logo dat bovenstaande spelers op de borst van het shirt gaan dragen is afkomstig van de trofee die je hierboven in de armen van Quagliarella ziet. Het gouden logo met daarin de ‘A’ van de Serie A zal centraal op de borst geplaatst worden en elke wedstrijd gedragen worden. Een tikkeltje overdreven als je het ons vraagt. Natuurlijk mogen individuen beloond worden, maar daar is de beker voor. Een seizoen lang als enige met een speciale badge op het shirt van je team spelen gaat wat ver.

Uiteindelijk heeft het allemaal te maken met de ‘rebranding’ van de Serie A die de afgelopen 12 maanden ingezet is. Onderdeel daarvan is het nieuwe design van het Serie A logo en dat staat nu dus centraal op het shirt van deze 6 topspelers. In dat opzicht wel een slimme zet, maar bij ons kan het niet echt op waardering rekenen.