6 stadions in Europa die elke liefhebber gezien moet hebben voordat ze verdwijnen

In Europa zijn behoorlijk wat clubs bezig aan de bouw van een nieuw onderkomen. Met de bouw van nieuwe stadions komen historische stadions helaas te vervallen. Best jammer natuurlijk, maar ook een goed excuus om ze nog even te bezoeken voordat het te laat is. Hieronder vind je, wat ons betreft, de 6 Europese stadions die elke voetballiefhebber gezien moet hebben voordat ze vervangen worden.

Vicente Calderon – Atletico Madrid

stadion-atletico-madrid

De laatste wedstrijd in dit stadion is al gespeeld, maar je kunt er ongetwijfeld nog een kijkje nemen. Het was niet het grootste stadion van Madrid, maar ongetwijfeld wél het meest luidruchtige. De volksclub, die uitgroeide tot één van Europa’s beste teams, wilde uitbreiden en moest daarom naar een andere locatie. Het nieuwe stadion van Atletico Madrid gaat er overigens ook zeer mooi uitzien.

Griffin Park – Brentford

brentford-stadion
Bron: soccerbible

Brentford FC is dé cultclub van Londen en een must-visit als je in de Engelse hoofstad bent. Met tientallen clubs is Londen sowieso een voetbalwalhalla. Griffin Park is nog zo’n typisch Engels stadion, inclusief schitterende grasmat die nog met duwgrasmaaier bijgehouden wordt. Het nieuwe stadion wordt een heel stuk moderner.

brentford-nieuw-stadion

Petrovski – Zenit St. Petersburg

stadion-zenit-sint-petersburg

Met het WK 2018 in aantocht worden een heleboel stadions in Rusland vervangen. Zo ook het Petrovski stadion van Zenit. Dit stadion is niet bijzonder groot of van pure schoonheid, maar de ligging is schitterend en het oogt nog zo lekker ouderwets. Sint Petersburg is sowieso een geweldige stad om eens te bezoeken. Je raakt niet uitgekeken, zoveel pracht en praal. Ohja, en het bulkt daar van de kort gerokte (ook al is het winter) mooie dames. Niet onbelangrijk.

White Heart Lane – Tottenham Hotspur

stadion-tottenham-hotspur

Tottenham Hotspur heeft met White Heart Lane een absoluut icoon in handen, maar ook deze Premier League-club wil groeien. Daar hoort een nieuw stadion bij. Het nieuwe stadion van Tottenham Hotspur wordt een parel, maar een echte liefhebber moet het huidige White Heart Lane minstens 1 keer gezien hebben.

Stadio Olimpico di Roma – AS Roma & Lazio Roma

stadion-rome

Over een tijdje hoeven de Romeinse aartsrivalen hun stadion niet meer met elkaar te delen. AS Roma krijgt namelijk een fenomenaal nieuw stadion. Hoe lang Lazio Roma doorgaat met het (vaak onderbezette) Stadio Olimpico is onbekend, maar beter laat je niets aan het toeval over. Als je snel bent kun je Totti nog in dit stadion zien.

Camp Nou – Barcelona

Camp Nou

Rustig maar, het Camp Nou gaan ze echt niet platgooien. Het krijgt alleen wel een flinke make-over. Ze willen het ‘nieuwe Camp Nou’ het mooiste stadion van Europa maken en dat lijkt ze behoorlijk te gaan lukken. Toch wil jij ook het stadion gezien hebben zoals dat nu is, want hier is ontzettend veel geschiedenis geschreven.

Leestip: Real Madrid gaat Santiago Bernabeu een make-over van €400 miljoen geven