6 tekenen die verraden dat er een toptrainer in jou schuilt

Aangezien alle voetbaltrainers ooit zelf voetballer zijn geweest is de kans groot dat jij een toekomstig trainer in je team hebt zitten. Wij achten de kans zelfs groot dat je nu al weet wie dat gaat worden, want deze jongens vertonen vaak hetzelfde gedrag. Als je deze 6 tekenen herkent bij een teamgenoot, of jezelf, heb je te maken met een toekomstig voetbaltrainer.

Je neemt de leiding bij trainingsvormen

De trainer vertelt wat voor een oefening jullie gaan doen en verder hoeft hij niet zoveel te doen. Jij bent namelijk degene die vertelt wie wat moet gaan doen en je houdt alles en iedereen scherp in de gaten. Als het nodig is geef je een verzaker zelfs een schop onder zijn kont.

Goede voorbereiding op tegenstander

Jullie trainer heeft voor elke wedstrijd een praatje waarin hij wat vertelt over de tegenstander, maar jij weet eigenlijk al alles over dat team. Je vertelt iedereen wie hun beste speler is, wat voor systeem ze hanteren en waar hun zwakke punten liggen.

Overleg met de trainer

Jij en de trainer zijn regelmatig samen te vinden en dan gaat het maar over één ding: jullie manier van voetballen. Jij hebt namelijk jouw eigen voorkeuren en die maak je dan ook bekend bij de trainer. Lekker discussiëren over voetbal, niets vind je mooier.

via GIPHY

Je hebt discipline

Het goede voorbeeld geven is iets wat iedere trainer moet nastreven. Te laat komen is iets waar je een hekel aan hebt en bij alle trainingen ben je aanwezig. Dat verwacht je ook van je teamgenoten, maar helaas zijn die niet hetzelfde als jou.

Je bent een motivator

Zowel op als naast het veld ben jij niet alleen met jezelf bezig. Je ziet het grotere geheel en weet precies wanneer iemand wat aanmoedigende woorden nodig heeft, zodat niemand in het team een steekje laat vallen en jullie de winst kunnen binnenslepen.

Uitgebreide analyses

Als je met jouw vrienden voetbal aan het kijken bent, ben jij als het ware de live analyticus. Je ontleed de speelwijzes van de teams terwijl die maten van jou rustig achter de tv zitten met een pilsje in hun hand. Als Ronald de Boer of Arnold Bruggink vervolgens met hun analyses komen ga je daar fel tegenin, want jij snapt alles veel beter!

via GIPHY

Leestip: Deze 9 dingen moet je nooit tegen je trainer zeggen