6 tekenen die verraden dat je niet (meer) zo goed bent als je denkt

We hebben allemaal wel eens grote praatjes, maar elk team heeft wel zo’n speler die zichzelf echt héél erg goed vindt. Misschien ben jij wel die persoon en zou je het liefste alles in je eentje doen, alle vrije trappen en penalty’s nemen en een basisplek eisen, maar daar denken jouw teamgenoten en trainer waarschijnlijk iets anders over. Als jij één van deze tekenen herkent ben je waarschijnlijk niet (meer) zo goed als je zelf denkt.

Wordt laat gekozen bij partijtjes

Als jij elke keer één van de laatste bent waar een teamcaptain uit kan kiezen kun je wel concluderen dat je echt niet zo goed bent. Jij denkt misschien dat het gewoon vriendjespolitiek is, maar wij hebben een geheim voor je: dat is het niet.

Je wordt overgeslagen in het veld

Misschien wel net zo pijnlijk als bovenstaand punt. Als jij vogelvrij staat, met je armen zwaait, je longen uit je lijf schreeuwt en dan nog niet de bal krijgt wil dat zeggen dat je teamgenoten jouw voetbalkunsten niet vertrouwen. Gewoon blijven proberen, je krijgt de bal vast wel een keertje.

Tegenstander laat je aan de bal

Als je dan een keer wél de bal krijgt aangespeeld, maar de tegenstander laat jou in alle vrijheid aan de bal dan is dat niet zo’n goed teken. ‘Die jongen die kan niet zo goed voetballen en levert zo’n beetje alle ballen in, dus laat hem maar aan de bal komen’, is het advies van de trainer van de tegenpartij.

Statistieken

Tja, dit is keihard bewijs over hoe je presteert. Als spits mag achter je doelpuntenaantal natuurlijk geen nul, of iets wat daar in de buurt komt, staan. Hetzelfde geldt voor buitenspelers en assists en verdedigers/keepers en tegengoals.

Grote praatjes

De echt goede voetballers praten met hun voeten en hebben geen woorden nodig om mensen te overtuigen dat ze goed kunnen voetballen. Opscheppen wordt sowieso niet echt als een nobele daad gezien.

Linksbank is jouw vaste positie

Duidelijker dan dit wordt het niet. Dan kun je wel zeggen dat de trainer de pik op jou heeft, maar als jij echt zo goed bent als je zegt dan kan hij niet om jou heen en speel je alles.

Leestip: De 10 voetballers die iedereen in zijn team heeft