Met deze 6 tips maak je meteen indruk op jullie (nieuwe) trainer

Zat je afgelopen seizoen vaker op de bank dan je lief was? Of wil je koste wat kost je basisplek behouden? Dan wil je bij de eerste trainingen van het nieuwe seizoen meteen indruk maken op jullie (nieuwe) trainer. Iedereen start namelijk weer met een schone lei en dat biedt mogelijkheden. Zorg er dus voor dat je die eerste weken een goede indruk achter laat. Met deze tips moet dat zeker lukken.

Topconditie bij eerste training

Het mag nu dan wel zomerstop zijn, maar als jij nu gewoon door blijft trainen door middel van hardlopen of fitness is jouw lichaam bij de start van het seizoen al in topconditie. Dat zal de trainer meteen opvallen en het toont aan dat je gedisciplineerd bent en voor de sport leeft. 1-0 voor jou. De kans op blessures is trouwens ook kleiner als je in vorm bent.

voetbal conditie opbouwen

Eerste trainingen sowieso aanwezig zijn

Je kunt geen voorsprong op de rest opbouwen als je de eerste trainingen afwezig bent. Zorg er dus voor dat je geen vakantie hebt ingepland tijdens de voorbereiding. Dat komt namelijk over alsof het jou allemaal niet zoveel boeit.

Voortouw nemen

Trainers houden van spelers die verantwoordelijkheid dragen en het initiatief nemen. Je laat hiermee zien het team op sleeptouw te willen nemen als dat moet. Je moet hierin niet té ver doorslaan en de kont van de trainer gaan kussen, want daar houdt niemand van.

Gedraag je

Hiermee bedoelen we eigenlijk dat je tijdens de eerste oefenwedstrijden niet met een brakke kop op het sportpark komt. Je kan misschien denken dat het ‘maar oefenpotjes’ zijn, maar dit zijn toch echt de eerste momenten waarop een trainer jou voor het eerst écht in actie kan zien. Verder spreekt het natuurlijk voor zich dat je je aan gedragsregels houdt die hij hanteert.

Te laat komen is dodelijk

Een van de belangrijkste gedragsregels is dat je gewoon op tijd komt bij trainingen, wedstrijdbesprekingen en wedstrijden. Je kunt geen slechtere indruk achterlaten dan meteen te laat komen. Desnoods zet je gewoon drie verschillende wekkers.

Toon je multifunctionele kant

Heb je vorig seizoen de concurrentiestrijd verloren op jouw positie? Misschien is het dan verstandig om meteen aan te geven dat je ook bereid bent om je op andere (minder goed bezette) posities te richten. Je denkt mee in het teambelang én geeft jezelf misschien wat meer kans op een basisplaats.

Volg deze tips dus om meteen een streepje voor te hebben bij de (nieuwe) trainer. Dit zijn trouwens 5 dingen waarvan je trainer hoopt dat jij ze deze zomer niet uitspookt. Misschien wel net zo belangrijk.