6 tips voor een baard als Olivier Giroud

Baarden zijn nog steeds hot, ook al ligt de grootste hype misschien al wel achter ons. Toch is zo’n winters vachtje op je gezicht best handig als de temperaturen richting het vriespunt gaan. Helaas heeft niet iedereen evenveel baardgroei, maar dat hoeft niet te betekenen dat je het niet kunt proberen. Hieronder geven we je de 6 belangrijkste tips voor een baard als Olivier Giroud.

Geduld is een schone zaak

Geduld is niet alleen belangrijk in de omgang met vrouwen, maar ook bij het kweken van de perfecte baard. Je kunt niet verwachten dat je volgende week al een mooie volle baard hebt als je vandaag besluit er eentje te gaan kweken. Dat kan eenvoudig een maand of langer duren. Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar trim de baard tussentijds wel af en toe. Hierdoor hou je de haartjes op gelijke lengte en blijft het er verzorgd uitzien.

Verbijt de jeuk
Het kweken van een goede baard zorgt helaas voor kriebelige momenten. De nieuwe haartjes kunnen vervelend prikken en jeuken. Deze fase duurt maximaal twee weken, dus dat wordt even door de zuren appel heen bijten. Om de jeuk enigszins te bestrijden kun je een kammetje gebruiken om de haartjes met de groeirichting mee te kammen waardoor ze minder in je huid prikken. Daarnaast moet je ook zorgen dat je geen droge huid krijgt die jeuk kan veroorzaken. Zorg dus dat je jouw huid goed blijft hydrateren.

baard giroud

Was niet alleen die haren óp je hoofd!
Je baard bestaat uit haren, het zal je niet verbazen. Dat betekent dat deze ook verzorging nodig heeft en daarom is het verstandig je baard circa twee keer per week een wasbeurt te geven. Daarna even een conditioner erdoor, zelfs als je haren nog niet volgroeid zijn. De haartjes gaan er gezonder en voller uit zien.

Baardolie
Dit goedje zorgt niet alleen voor hydratatie,  zachtere haren en een mooie glans, het ruikt ook vaak erg lekker. De meeste baardoliemerkjes hebben verschillende geuren in hun assortiment, dus vraag je meisje wat zij lekker vindt ruiken. Ze is niet meer van je af te slaan!

Voorkom een Maik de Boertje!
Als je ervoor wilt zorgen dat je baard lekker mannelijk blijft, stileer hem dan niet teveel. Alleen de haardjes die zich te ver buiten de baardgrens bevinden scheer je weg. Mocht je een baard hebben die bijna je borsthaar aantikt, houd dan je adamsappel aan als grens. Trek geen keiharde lijn, maar maak een mooie ronding zodat het echt lijkt alsof je baard daar van nature eindigt.

Denk aan de vorm van je gezicht
Bij de stilering van je baard moet je rekening houden met de vorm van je gezicht. Is die wat ronder, zorg dan dat je geen supervolle bos op je wangen creëert en houd de haren daar iets korter. De haren op je kin kun je juist wat langer houden. Iemand met een smal gezicht kan beter het tegenovergestelde doen: zorg voor meer volume (lees: lengte) op de wangen en minder lengte op de kin. De vierkante gezicht en/of brede kaken zijn het makkelijkst. Praktisch elke volle baard is geschikt voor zo’n vorm gezicht.

Wil jij meer Voetbal Lifestyle op je beeldscherm? Volg Never Offside op Facebook

Bron: Manners.nl