Deze 6 typen chauffeurs herken je bij elke uitwedstrijd

Wat gaat er nou boven een mooie thuiswedstrijd? Een mooie uitwedstrijd natuurlijk! Niets voelt beter dan de vrijheid die je voelt wanneer je met teamgenoten op pad bent. Altijd een punt van aandacht is de chauffeur bij wie je in de auto stapt. Hoewel ze allemaal in het bezit zijn van een geldig rijbewijs is een prettige rit naar het sportpark van de tegenstander nog niet gegarandeerd. Wij ontdekten 6 typen chauffeurs die je in elk team tegenkomt en beschrijven wat je gaat ervaren wanneer je bij één van deze ‘automobilisten’ instapt.

  1. De Max Verstappen – Deze jongen wil altijd als eerste auto op het sportpark van de tegenstander arriveren. Hij snijdt bochten af, gaat laat in de remmen en schakelt pas bij 6.000 toeren. Hopelijk heb je geen kater, want dan kon dit wel eens een pittig ritje worden.
  2. De SAC (Snel Afgeleide Chauffeur) – Minstens net zo gevaarlijk als de ‘Max Verstappen’. Wanneer hij een mooie meid spot kan hij zijn ogen niet meer op de weg houden. Niet alleen vrouwelijk schoon leidt hem af, ook whatsappt hij er graag op los achter het stuur.
  3. De DJ – Deze teamgenoot wil jullie alvast in de mood brengen met zijn rijdende discotheek. Hij draait de volumeknop altijd helemaal open. Hartstikke gezellig, maar neem wel oordoppen mee en stap hier vooral niet in wanneer je bonzende hoofdpijn hebt.
  4. De Pietlut– Nog voordat je instapt krijgt iedereen van hem de waarschuwing dat er absoluut niet geknoeid mag worden in zijn auto. Schattig, zo zuinig als hij op zijn auto is.
  5. De Bourgondiër – Bij hem willen we allemaal in de auto zitten. Hij haalt het maximale uit een ‘dagje’ met zijn teamgenoten en upgradet deze graag met een bezoekje aan de McDrive of een gezellig terras.
  6. De Brokkenpiloot – Hij doet het echt niet expres hoor, maar zijn gevoel voor ruimte is niet helemaal als bij de rest. Resultaat: hij zit regelmatig tegen een paaltje of andere auto aan.

Vooral chauffeur nummer 1,2 en 6 zijn behoorlijk gevaarlijke figuren om bij in de auto te stappen. Of het nu een gebrek aan ervaring is of de afleiding van vrouwen of je mobieltje, deze jongens kunnen wel wat extra rijlessen gebruiken. Gelukkig kunnen zij zich dan nu gratis inschrijven voor het Ford Driving Skills for Life event.

Dit event richt zich specifiek op mensen tussen de 18 en 24 jaar die in het bezit zijn van een geldig Nederlands rijbewijs. In deze leeftijdscategorie zijn verkeersongelukken doodsoorzaak nummer 1 en dat is voor Ford reden genoeg om door heel Europa gratis praktijktrainingen te organiseren. Zo ook in Nederland.

Er wordt aandacht besteed aan het onderkennen van risico’s, rijvaardigheid en het omgaan met snelheid en afstand houden. Het programma behandelt ook de risico’s van het gebruik van sociale media achter het stuur, zoals whatsappen en selfies maken achter het stuur, evenals de gevaren van rijden onder invloed van drank en drugs. Ben of ken jij iemand die in aanmerking komt voor deze praktijktraining? Inschrijven voor het Ford Driving Skills for Life event kan hier.