De 6 type voetballers die je op de eerste trainingen weer tegenkomt

De start van het nieuwe seizoen staat weer voor de deur en dat betekent ook dat de eerste trainingen van het seizoen er weer aan zitten te komen. Daar is de een wat blijer mee dan de ander. Het wordt weer afzien namelijk. Voor de meeste althans, want die hebben lekker genoten van hun vakantie, terwijl de andere bikkels de hele zomer door hebben getraind. Bij de eerste training kom je dan ook verschillende types tegen en we waarschuwen alvast: die zijn zeer herkenbaar.

De vakantieman

Deze jongen heeft het er tijdens de kerst lekker van genomen. Daar is de winterstop toch ook voor? Lekker chillen, weinig uitvoeren, veel eten en de nodige pilsjes achterover gooien. Dat is ook wel te merken tijdens de eerste trainingen. Zijn conditie is om te janken en er zijn een behoorlijk wat kilootjes aangekomen. Na de eerste warming-up ronde ligt hij uitgeteld op de grond en een keer kotsen is zeker niet uitgesloten.

De uitslover

Dit is de tegenpool van de vakantieman. Hij is namelijk de hele zomer doorgegaan met hardlopen en neemt verstandige keuzes met betrekking tot zuipen & eten. Hij wil er namelijk vanaf moment één staan. Trots loopt hij voorop tijdens de conditiesessies en hij laat dan ook graag weten dat hij nog wel een uurtje door kon gaan. Vaak is hij de meest gehate man in de selectie tijdens de eerste weken, want hij doet wel erg zijn best om de goedkeuring van de trainer te krijgen. Of is iedereen gewoon jaloers?

Nike Most Wanted

De man van glas

Vorig seizoen beleefde hij al een kwakkelseizoen en de eerste training van het nieuwe seizoen belooft eenzelfde soort jaar. Hij moet de training vroegtijdig beëindigen, want het schiet alweer in zijn hamstring. De verstandige man van glas doet het de eerste trainingen expres rustig aan en bouwt de belasting langzaam op. Je wilt namelijk niet meteen weken achter komen te liggen op de rest van de groep.

De ongemotiveerde

De eerste trainingen zijn er om weer lekker gezellig te doen met teamgenoten denkt hij. Sterker nog, hij slaat regelmatig een training over, want ‘we spelen in het weekend toch nog geen wedstrijden’ Waarom moet het dus meteen zo serieus? De kantjes er vanaf lopen, lachen is belangrijker dan aan de conditie werken en hij wil gewoon met de bal gaan kloten. De trainer zal hier minder blij mee zijn.

De ‘niets lukt’ man

Een paar weken geen bal aanraken gaat je niet in de koude kleren zitten. Oké, tijdens de eerste trainingen zal er niet zoveel met een bal gewerkt worden, maar als dat stuk leer er toch bij gehaald wordt faalt hij hard. Alle ballen stuiten van zijn voet, geen schot eindigt tussen de palen en elke pass/voorzet belandt in een niemandsland. Nee, dat balgevoel is ver te zoeken. Gelukkig zijn er nog een paar weken om eraan te werken jongen.

De verloren zoon

Jarenlang was hij gestopt met voetbal, maar in 2019 heeft hij de knoop doorgehakt: hij begint weer en gaat met goede moed richting de eerste training. Dat lachen zal ‘m echter snel vergaan, want hij is de trainingsintensiteit niet meer gewend en dat merkt hij. Compleet buiten adem stort hij naar de grond en ook overbelasting blessures liggen op de loer. Hou vol kerel, even door die zure appel heen bijten.

Kom je er nu achter dat er misschien toch nog wel wat kilootjes vanaf kunnen voordat de eerste training begint? Met deze 3 last minute oefeningen kun je dat gemakkelijk voor elkaar krijgen.