Dit zijn de 6 vetste shirts uit Brazilië voor komend seizoen

Dit weekend start de Campeonato Brasileiro, oftewel de Braziliaanse competitie, en daar zal Palmeiras hun titel proberen te verdedigen. De afgelopen maanden zijn er dan ook de nodige nieuwe tenues gepresenteerd voor de Braziliaanse clubs en daar zitten een aantal parels tussen. Wij hebben een selectie van de zes vetste shirts van 2017 gemaakt (omdat we geen top 5 konden kiezen) en dat ziet er zo uit.

Palmeiras thuis

Landskampioen Palmeiras zal hun thuiswedstrijden in dit prachtige groene shirt met subtiele verticale strepen in een donkergroene kleur afwerken. Diezelfde donkergroene kleur wordt ook gebruikt bij de uiteindes van de mouwen en de drie adidas strepen op de schouders. In plaats van het officiële logo hebben ze deze keer voor een ‘simpele’ P gekozen en dat ziet er eigenlijk wel nice uit.

Chapecoense thuis

Umbro heeft voor Chapecoense een modern shirt ontworpen in de traditionele donkergroene kleur. Sinds vorig jaar zijn daar lichtgroene details aan toegevoegd en dat combineert perfect. Het is vooral de bijzondere kraag die de aandacht trekt en natuurlijk het aangepaste clublogo ter ere van de overleden spelers die bij de vliegramp om het leven kwamen.

Flamengo thuis

Wat ons betreft het mooiste shirt dat je dit jaar op de Braziliaanse velden gaat zien. Dat begint al bij het schitterende grote clublogo op de borst en het rood met zwarte design is ronduit gruwelijk. En wat dacht je van de klassieke kraag met witte knoopjes die voor een contrast zorgen met de rest van het tenue? Echt een heel vet shirt!

Corinthians uit

Eén van de weinige clubs in Brazilië die door Nike gesponsord worden, maar als ze dan een shirt maken doen ze dat natuurlijk wel goed. Het zwarte shirt wordt gesierd met verticale witte strepen die van boven tot onder steeds dunner worden. Ook bij Corinthians ziet het grote logo op de borst er heel vet uit.

Figueirense uit

Nog zo’n vet adidas shirt en deze is voor de uitwedstrijden van Figueirense. Een eenvoudige combinatie van wit en zwart, maar daardoor heeft het een lekker klassieke look gekregen die gewoon heel tof is. Leuk detail: de adidas strepen lopen door tot de bovenkant van de armen.

Sao Paolo thuis

Wat direct opvalt aan dit shirt van Under Armour is dat het clublogo niet op de borst terug te vinden is, maar precies in het midden van het shirt. In combinatie met de rood en zwarte graphic die horizontaal over het witte shirt loopt ziet dat er heel vet uit. Ook de plaats van het Under Armour logo en de kraag dragen er aan bij dat dit shirt in ons lijstje met vetste Braziliaanse clubshirts van 2017 komt.

Leestip: Dit zijn de 5 vetste MLS 2017 tenues