6 voordelen aan het ontbreken van Oranje bij het WK in Rusland

Het WK in Rusland is inmiddels begonnen en de spelers van ons Oranje zitten gewoon thuis voor de buis of op vakantie. Super k*t natuurlijk, zowel voor de spelers als ons fans. Nu kunnen we wel blijven balen en huilen, maar we hebben besloten het eens van een positieve kant te bekijken. Het heeft namelijk wel degelijk voordelen dat we ontbreken in Rusland.

Neutraal naar voetbal kijken

Je favoriete team doet niet mee, dus wat boeit jou het wie het toernooi gaat winnen? Gewoon lekker een potje voetbal kijken, een beetje letten op de speelwijze van de teams, checken of er leuke talentjes tussen zitten. Je zou zomaar een heuse analist kunnen wordne. Dus, sit back, relax en gewoon lekker genieten van het voetbal.

Geen stress

Tijdens een spannende wedstrijd van Oranje op een WK kun je zomaar 10 jaar ouder worden in 90 minuten tijd. Dit WK bespaar je dus gewoon 10 jaar op je leven. Ook je partner/vriendin/moeder zal wat vrolijker zijn als jij niet constant zit te schreeuwen en schelden achter de tv.

Geen irritante reclames

Voor en tijdens een WK pakken alle bedrijven gigantisch uit met leuke aanbiedingen, maar helaas vaak vreselijk irritante reclames. Deze keer niet. Deze zomer zijn het gewone reclames. Nog steeds niet chill, maar in ieder geval niet zo irritant.

Geen Viva Hollandia

Misschien wel het grootste voordeel van allemaal: geen nieuwe versie van Viva Hollandia, geen Dries Roelvink, geen droevige pogingen om in de hitlijsten te komen met een liedje over het Nederlands elftal, je snapt wel wat we bedoelen.

Beter voor de portemonnee

Als het Nederlands elftal erbij is dan heb je minimaal drie dure dagen. Je gaat namelijk elke keer dat ze spelen in de kroeg kijken met je vrienden en als je dan toch in de kroeg zit dan zuip je liters bier weg. Nu ga je misschien nog steeds liters bier drinken, maar dikke kans dat je dat gewoon thuis doet (wat veel goedkoper is). Voor potjes als Rusland – Egypte ga je namelijk niet naar de kroeg.

Nepsupporters bemoeien zich niet met voetbal

Je kent ze vast wel: mensen die helemaal niets om voetbal geven (en die dat ook vaak duidelijk maken), maar opeens de grootste fans zijn als Oranje moet voetballen. Ze bevestigen hun status als nepsupporters echter al snel met vragen als: ‘Wie is die nummer 7? Waarom floot die scheidsrechter nou? Buitenspel? Wat is dat?’ Nee gelukkig krijg je daar dit WK niet mee te maken.

Support jij bij het ontbreken de Duitsers? Misschien ben je stiekem dan wel een beetje een Duitser. Dat herken je aan de volgende 6 tekenen.