De zieke sprint van Erling Haaland vergeleken met WK tijden op de 60m sprint

Gisteren werd de Champions League eindelijk weer hervat en Erling Haaland ging vrolijk door waar hij bij RB Salzburg mee gestopt was. Heel veel scoren in de Champions League. Dortmund speelde thuis tegen PSG en won met 2-1 door twee goals van het Noorse wonderkind. De tweede goal was ook nog eens een wereldgoal, maar deze man kan zoveel meer dan scoren.

60 meter sprint Erling Haaland

Een ding wat gisteren pas écht duidelijk werd, is de gigantische snelheid van Haaland. Hij komt door zijn lengte en figuur misschien niet over als iemand die heel snel is, maar vergis je niet. Het perfecte voorbeeld werd gisteren gegeven. Een corner van PSG werd zo’n beetje op de eigen achterlijn weggekopt door Haaland en vervolgens zette hij een monstersprint in. 60 meter werd overbrugd in 6,64 seconden.

Dat is al bizar, maar het wordt pas echt bizar als je dat vergelijkt met WK tijden bij de 60 meter indoor sprint. Met een tijd van 6,64 zou hij in 2018 namelijk in de finale staan van de WK indoor 60 meter sprint. Met een tijd van 6,64 seconden zou hij slechts 0,09 seconde langzamer zijn dan het Noorse record op de 60 meter sprint en 0,30 seconde langzamer dan het wereldrecord. Oh en nog iets, hij is wereldrecordhouder ver springen (uit stand) onder 5-jarigen. Als 5-jarige sprong hij in 2006 uit stand 1,63 meter. Machine.

Ben jij niet gezegend met zo’n enorme bak snelheid? Met deze 8 kwaliteiten kun je jouw traagheid compenseren.