Deze 7 dingen mogen absoluut nooit ontbreken in je voetbaltas

Het inpakken van je voetbaltas gaat vaak op de automatische piloot. Je pakt de tas, gooit er een paar voetbalschoenen in, scheenbeschermers, een handdoek, een verse boxershort & sokken en natuurlijk nog je voetbaltenue. Vergeet je niet wat? Misschien wel, want er is een aantal ‘vergeten’ items die eigenlijk standaard in je sporttas zouden moeten zitten.

Extra setje veters – Zeer slim om een extra paar in je zijvakje te stoppen. Veters hebben niet het eeuwige leven en knappen altijd net wanneer dat totaal niet uitkomt. In plaats van te gaan knopen vervang je ze beter.

Paracetamol – Voor de moeilijke momenten op zaterdag- of zondagochtend. En je weet dat die er gaan komen. Die volle strip die jij aan het begin van het seizoen in je tas mikt gaat echt wel op, wees maar niet bang. Is het niet voor jezelf dan maak je vrienden door er af en toe eentje uit te delen.

Druivensuikertje – Bij een gebrek aan energie is druivensuiker een goede optie. Kan geen kwaad om die een rolletje in je tas te hebben liggen. Het kan zomaar zijn dat je deze op dezelfde dagen gebruikt als dat paracetemolletje van zojuist.

Tape – Niet zozeer om je enkels mee in te tapen, want dan kun je vermoedelijk toch niet zelf, maar om materiaalpech razendsnel, doch tijdelijk, te verhelpen. Schoentjes waarvan de zool loslaat, scheenbeschermers die niet willen blijven zitten, noem maar op. Tape komt altijd van pas en hoort dan ook in elke sporttas.

Vaseline – Een goede laag vaseline kan voorkomen dat jouw been na een sliding op kunstgras meteen open ligt. Ben jij iets minder preventief ingesteld, dan kun je de vaseline ook gebruiken wanneer de wond er al is. Hoe dan ook, als je veel op kunstgras speelt komt een pot vaseline altijd van pas.

Tijgerbalsem – Om de spiertjes op te warmen wanneer jij zelf te lui bent voor een fatsoenlijk warming-up.

Reserve kicksen – Dat hoeven geen sloffen van €300 te zijn, het kunnen ook de kicksen zijn die je na het afgelopen seizoen hebt vervangen voor een nieuw blits paartje. Mits die nog in orde zijn natuurlijk. In het geval van een catastrofale en onherstelbare ontbinding van je voetbalschoenen heb je zo altijd nog iets om op door te spelen. Anders wordt het wisselen of doorspelen op de kicksen van je teamgenoot die 2 maten te klein zijn. Auw.