Dit zijn de 7 grootste ergernissen aan Cristiano Ronaldo

Met een kast vol gouden ballen en schitterende prijzen is Ronaldo met recht één van de beste voetballers uit de historie van de sport. Toch kleeft er een enorm ‘you hate him or love him’ imago aan hem. Zonder enige twijfel zijn wij van het ‘you love him’-kamp, maar toch irriteert dit zevental dingen ons regelmatig mateloos aan Cristiano.

Medespelers afbranden

We hebben beelden gezien van een Ronaldo die na de EK-finale zijn medespelers als een ware leider toespreekt, maar we kennen ook een andere kant. Heel vaak zien we hand- en wegwerpgebaren wanneer hij een bal niet krijgt of een medespeler een grote kans mist. Dit hoor je niet te doen. Zeker niet bij een club die zo onder een vergrootglas staat zorgt dat niet voor extra zelfvertrouwen bij je teamgenoot. Échte leiders doen dat niet.

Niet juichen voor medespelers

Wanneer Ronaldo een bal op de paal schiet en een medespeler de rebound binnen tikt zal de Portugees niet uitbundig juichen. Hij baalt vooral dat hij ‘m zelf niet gemaakt heeft.

Eigen succes

Ronaldo zal niet snel een balletje breed leggen wanneer hij de mogelijkheid heeft om te scoren. Hieronder een perfect voorbeeld uit de wedstrijd dit seizoen thuis tegen Athletic Club.

Waant zich onaantastbaar

Probeer hem niet te wisselen, want dan heb je problemen. ‘Ronaldo wordt niet gewisseld!’, hoe slecht hij ook speelt. Gisteren was het weer raak. Gol TV en het spaanse Marca ontdekte een ‘Waarom ik? Fuck off’ richting Zidane, toen hij gewisseld werd.

Bedreigde diersoort

We willen niet zeggen dat hij een schwalbe-koning is, maar bij het lichtste tikje gaat Ronaldo naar de grond. Alsof hij een bedreigde diersoort is die absoluut niet mag worden aangeraakt. Natuurlijk is hij een bijzonder unieke speler, die af en toe in bescherming genomen moet worden, maar hij overdrijft vaak. De meeste scheidsrechters hebben dat inmiddels door.

De zwabberbal

Oké, ooit was zijn vrije trap succesvol. Maar de laatste jaren belanden zijn zwabberballen vooral in de tweede ring. Kappen daarmee en gun de bal aan spelers die het statistisch een stuk beter doen.

Verliefd op zichzelf

Dit irriteert ons persoonlijk niet, maar we weten dat anderen zich wel storen aan hoe verliefd Ronaldo op zichzelf is. Het instuderen van je eigen celebration valt daar ook onder. Siiiii!

Leestip: Ronaldo weigert op zwarte kicksen te spelen en dit is waarom