Aan deze 7 kenmerken herken je de onmisbare ‘pitbull’ van het team

Edgar Davids kreeg gedurende zijn carrière verschillende bijnamen. De meest memorabele werd toegekend door niemand minder dan Louis van Gaal.  Vanwege zijn agressieve speelstijl noemde Van Gaal zijn pupil ‘De Pitbull’. Overal waar Davids speelde werd hij ongekend populair en een belangrijke pion in het team. Wij vinden dat elke ploeg een pitbull nodig heeft. Wanneer je de volgende punten in iemand herkent wordt het tijd hem een permanente basisplaats te geven.

Altijd in de zesde versnelling

Een pitbull houdt niet van ‘rustaaaghh’. Deze jongen rent de pollen (of rubbergranulaat) uit de grond. Wanneer hij aan de bal is oogt het soms wat gehaast, want hij doet alles in de sport-stand.

Tegenstanders hebben een hekel aan hem 

Iedereen heeft een zware middag tegen de pitbull. Tegenstanders weten op voorhand dat ze te maken krijgen met iemand die het fysieke contact niet schuwt. Hij zit continu op je lip, je wordt gek van hem.

Verbaal aanwezig

Deze jongen heeft een broertje dood aan medespelers die er met de pet naar gooien. Wanneer één van je teamgenoten het wat rustiger aan doet krijgt hij de wind van voren.

de rossi baard

Schaafwonden

Of hij nu op gewoon gras of kunstgras speelt, deze jongen is verliefd op slidings maken. Resultaat: elk weekend haalt hij zijn been opnieuw open.

Uithoudingsvermogen

Dit is één van zijn grootste kwaliteiten. Niet kapot te krijgen. Vanaf minuut 1 tot minuut 90+6.

Bovenaan in gele kaartenklassement

Een agressieve speelstijl betekent ook dat hij wel eens over de grens gaat. Een gele kaart is zo gepakt. De pitbull staat bijna het gehele seizoen (trots) bovenaan het gele kaartenklassement. De 2 a 3 schorsingen die hij per seizoen pakt moet de trainer maar voor lief nemen.

Zwarte voetbalschoenen

Deze bijtertjes houden meestal niet van gekleurde voetbalschoenen. Integendeel. Wanneer hij iemand op roze schoentjes ziet dan komt het beest in hem los. Toch was Davids hier wel eens een uitzondering op, want hij was niet vies van een mooi paar gekleurde patta’s.

Zo’n beetje het tegenovergestelde van de Pitbull is de stille kracht van het team. Die herken je hieraan.