Zo gebruik je voetbal om indruk te maken op je schoonvader

Kerst komt eraan en dat betekent dat je de gevreesde diners met je schoonfamilie niet kunt ontlopen. Bij alles wat je zegt denk je eerst drie keer na of dat wel verstandig is, want je wil niet dat je schoonvader denkt dat je een of andere idioot bent. Met klamme handjes schuif je aan tafel, bang voor wat er komen gaat. Als het onderwerp voetbal wordt aangesneden is dat fijn, omdat je daar wel het een en ander over weet. Toch is het ook een gevaarlijk onderwerp, want clubverschillen en andere zaken kunnen grote spanningen veroorzaken.

Bereid je daarom voor op dit soort gesprekken en zorg ervoor dat jij een verpletterende indruk maakt op de vader van je meisje. Speciaal voor jou is deze lijst samengesteld met 7 manieren waarop je voetbal op een goede manier gebruikt tijdens zo’n gesprek.

1. Weet welke club hij support

Je wilt absoluut voorkomen dat je een club helemaal aan het afkraken bent en vervolgens uit zijn mond hoort dat hij die club support. Als je deze blunder begaat kun je net zo goed meteen vertrekken, dus zorg ervoor dat je weet voor welke club hij is.

2. Voetbal is minder belangrijk dan zijn dochter

Als jij zegt dat voetbal het belangrijkste in je leven is, dan zeg je eigenlijk dat het belangrijker is dan zijn dochter. Ga hier ook geen grapjes over maken, want dat maakt het hele diner in één klap heel awkward.

memphis depay vriendin

3. Weet waar je het over hebt

Zeggen dat je super veel over voetbal weet, terwijl dat eigenlijk helemaal niet het geval is, lijkt in eerste instantie een goede optie, totdat je een simpele vraag krijgt waar je absoluut geen antwoord op hebt. Zo’n blunder wil je niet maken in het bijzijn van de hele familie.

4. Heb het niet over het verleden

Niemand aan deze tafel wil horen over die geweldige wedstrijd waar je met je ex-vriendin naartoe bent gegaan. Zelfs als je die ex niet noemt kun je de vraag krijgen met wie je daar was. Dan wordt het óf liegen óf de waarheid spreken. Dit creëert hoe dan ook een ongemakkelijke sfeer én het kan ruzie opleveren met je vriendin (en dus de dochter van je schoonvader).

5. Wordt niet té enthousiast als jullie hetzelfde team supporten

Yes! Jullie hebben iets gemeen! En niet zomaar iets, jullie zijn allebei voor dezelfde voetbalclub. Dat is heel goed nieuws, maar wordt niet té enthousiast. Laat duidelijk zien dat je hier voor je vriendin zit en niet om haar vaders nieuwe beste vriend te worden.

6. Probeer niet alles aan voetbal te koppelen

Als blijkt dat jullie allebei om voetbal geven is het verleidelijk om het hier continu over te hebben, maar hierdoor wek je de indruk dat dit het enige onderwerp is waarover je wat te melden hebt. Is het vlees lekker? Zeg dat dan gewoon in plaats van dat je het vergelijkt met de goal van Bergkamp tegen Newcastle. Dat is namelijk gewoon raar.

7. Laat hem over het onderwerp ‘voetbal’ beginnen

In plaats van dat je direct over voetbal begint kun je het beter cool aanpakken. Doe alsof je een normale jongen bent die perfect is voor zijn dochter en wacht af totdat hij over voetbal begint. Anders kom je over alsof je een of andere hooligan bent die het nergens anders over wil hebben. Laat het rustig doorschemeren dat jij voetbal net zo interessant vindt als hij. Binnen no-time ben jij de perfecte schoonzoon.

van gaal uitschakeling

Neem dit lijstje gerust nog een keer door voordat je bij je schoonfamilie aanschuift, want één misstap kan zomaar fataal zijn. Niet dat we je schrik aan proberen te jagen ofzo.

Dikke kans trouwens dat jouw vriendin je leuk vindt omdat je voetbalt. Om deze 5 redenen daten vrouwen namelijk het liefst een voetballer.

Bron: 90min