7 manieren waarop je de absolute publiekslieveling wordt

De meest eenvoudige manier om het publiek enthousiast te maken is natuurlijk door het scoren van een doelpunt. Toch zijn er ook andere methoden om ervoor te zorgen dat supporters razend enthousiast over je worden en je naam gaan scanderen. Hieronder vind je ze.

Hoogstandjes

Voetbalfans houden van gallery play en hoogstandjes horen daarbij. Het toepassen van hoogstandjes is helaas niet zonder risico. Wanneer een hakje, of welke trick dan ook, mislukt kan het publiek zich ook tegen je keren. Ben dus zeker van je zaak als je een hoogstandje gebruikt om de harten van het publiek te veroveren.

Panna

Een stevige poort wordt door het publiek eigenlijk altijd wel begeleid met een luidruchtige ‘OOOH!’. Maar ook hier geldt dat balverlies extra knullig overkomt en je dit op een wissel kan komen te staan.

via GIPHY

Belangrijke save

Het scoren van een doelpunt levert vanzelfsprekend gejuich op, maar als je regelmatig tegendoelpunten voorkomt dan wordt je vanzelf ook een held.

Publiek opjutten

Vind je dat het publiek een beetje stil is? Probeer ze even op te jutten door beide armen herhaaldelijk de lucht in te gooien. Dit is misschien wel de meest directe manier. Of het op de amateurvelden net zo goed werkt als in stadions betwijfelen we wel enigszins. We sluiten namelijk ook niet uit dat je hierna als ‘gek’ bestempelt wordt.

Bikkelen

Toeschouwers houden van spelers die voorop in de strijd gaan en voor elke meter knokken. Een garantie voor succes. Daarbij hoeft de bal ook niet altijd gespeeld te worden trouwens, maar draaf het niet te ver door. Niemand houdt van iemand die expres mensen het ziekenhuis in trapt.

Luidruchtig coachen

De inhoud van je boodschap hoeft niet eens bijzonder sterk te zijn, luidruchtig ‘coachen’ wordt al snel ervaren als moedig en strijdbaar. Daar houden supporters van.

Juichen

Reageren de supporters zelfs na een doelpunt nog steeds een beetje voorzichtig? Laat ze exploderen door er een unieke celebration uit te gooien. Een dab kun je achterwege laten. Die heeft Dirk Kuyt onlangs hoogstpersoonlijk vermoord.

via GIPHY

Leestip: 4 tips voor spelers met een kort lontje