7 manieren waarop de start van de competities je dagelijkse leven gaat beïnvloeden

Eindelijk, de start de Eredivisie staat voor de deur. Eerlijk is eerlijk, we hebben het echt gemist. Zo’n EK zonder Oranje hakt erin. Vanavond trappen NEC en PEC het seizoen 2016/2017 af en ook de andere internationale competities gaan binnenkort van start. Heerlijk, maar het gaat je dagelijkse leven wel weer flink beïnvloeden. Hoe? Waarschijnlijk zo.

Vrolijker of chagrijniger –  Welke van de twee op jou van toepassing is hangt nogal af van de club die je support. Als je club elk weekend verliest ben je na het weekend meestal niet te genieten. Pakt jouw club vaak 3 puntjes dan ben loop je de hele dag met een glimlach op je smoel.

Je wordt een eikel – Naarmate het weekend dichterbij komt begin je vrienden/collega’s/klasgenoten die voor de rivaliserende club zijn te pesten. Het liefst raak je ze keihard onder de gordel. Bottom-line van dit gebitch: jouw club is zó goed en de rest kan helemaal niks.

Vaker ziek op maandag – Heeft je cluppie weer eens verloren en ben je bang voor plagende collega’s? Of heb je juist stevig doorgezakt omdat er op zondag 3 punten binnengehaald zijn? In beide gevallen wil men zich wel eens ziek melden op maandag.

Meer gezeur met vriendin – ‘Moet je nu alweer naar de wedstrijd? We kunnen ook nooit iets leuks samen doen’. Tja, voetbal = offers maken. Take it or leave it. Jij hebt haar schoonouders er toch ook bij gekregen.

Ongezonder leven – De start van de (internationale) competities betekent dat er bijna elke dag voetbal op TV is. Een goed excuus om met vrienden samen te komen en die potjes te bekijken. Meestal staat er bier koud en kun je de verleiding van pizza’tje bellen niet weerstaan. Achja, hoort erbij.

Meer discussies met mensen – Op verjaardagen gaat het nog maar over één ding: voetbal. Dat mondt uit in heftige discussies, want jullie zijn het nooit met elkaar eens. Ook op social media kun je aardig los gaan.

Geld verprutsen met betting – Jij denkt erg veel verstand van voetbal te hebben en ziet een hele interessante reeks wedstrijden om op te wedden. Meestal gaat het toch fout en kost het je geld. Volgende keer (lees: volgende week) beter.

Als je toch zoveel verstand van voetbal hebt, beter doe je dan mee aan de Never Offside Top Coach. Je kunt er voetbalschoenen, een voetbalshirt of mooie cadeaubonnen mee winnen.