De 7 types Ajax supporters die je morgen tegenkomt

Morgen is het eindelijk zover en speelt Ajax de Europa League finale tegen Manchester United. Duizenden fans reizen mee naar Stockholm, maar het overgrote deel zal richting Amsterdam trekken om daar de wedstrijd te kijken. In één opzicht zijn ze allemaal hetzelfde: ze juichen voor Ajax. In vele andere opzichten zijn ze verschillend en daarom zal je morgen ook deze 7 types Ajax supporters tegenkomen.

De nagelbijter

Oké, misschien zullen bijna alle Ajacieden morgen de nagelbijter uithangen, maar er zijn altijd van die extreme gevallen. Als alle nagels op zijn beginnen ze gewoon aan de vingertoppen te knauwen of als het echt niet anders kan beginnen ze gewoon aan iemand anders z’n nagels. Als diegene nog nagels over heeft althans.

Wat is het geworden?

Deze jongen heeft er zóveel zin in dat hij alleen maar aan het zingen is en liters bier weg tikt. Hij loopt zelfs zo hard van stapel dat hij bij het eerste fluitsignaal al zo lam is dat hij zich na afloop niks meer van de wedstrijd herinnert.

Het wandelende Ajax-schilderij

De meeste fans zullen het bij een Ajax shirtje houden, maar er lopen altijd van die kunstwerken rond die van top tot teen in het rood en wit gekleurd zijn. Van de schoenen tot het geverfde haar en misschien heeft hij zelfs al een tattoo laten zetten.

De succes supporter

Je hebt hem eigenlijk het hele jaar nog niet gezien of gehoord bij Ajax wedstrijden, maar morgen móet hij erbij zijn. Het liefste gaat hij zelfs helemaal vooraan staan. Niks mis mee natuurlijk en begrijpelijk bij zo’n volksfeest.

De gids

Aangezien alle Ajax fans vanuit heel Nederland naar Amsterdam zullen trekken zijn grote groepen supporters niet echt bekend in de stad. Tussen zo’n groep zit gelukkig altijd één gids die precies weet waar je moet zijn en iedereen overal mee naartoe sleept.

De streaker

Je hebt er van die malloten (in de goede zin) tussen zitten die tot alles in staat zijn in pure euforie. Dat kan al voor de wedstrijd gebeuren, maar zeker als Ajax wint is hij tot alles in staat en geeft hij nergens geen fuck meer om.

via GIPHY

De veteraan

Hij is al zó lang fan en was er al bij in de absolute gloriedagen van Ajax dat hij hier niet meer zo van staat te kijken. Natuurlijk zal het voor hem wel speciaal worden, maar dit heeft hij al vaker meegemaakt joh.

Leestip: Deze 7 typen auto’s herken je bij elke uitwedstrijd