7 x bewijs dat de Porsche Mission E de bruutste elektrische auto wordt

Als je aan volledig elektrische auto’s denkt is een Tesla waarschijnlijk het eerste wat in je opkomt. Vooral de Model S ziet er ook nog eens goed uit, maar valt in het niets bij de volledig elektrische Porsche Mission E. Sterker nog, de Model S ziet er dan eigenlijk maar saai uit vergeleken met deze Porsche. Om de nieuwste Porsche even in het zonnetje te zetten hebben Handelsblatt en Porsche een prachtige shoot gedaan met niemand minder dan Formule 1-ster Mark Webber.

Porsche Mission E

Eerst even wat specs voordat we de foto’s showen. De grootste vraag bij een elektrische auto is hoever hij kan rijden met een volle accu. Met een sportieve rijstijl zou je 500 kilometer af kunnen leggen. Het opladen van de accu gaat vervolgens razendsnel, want in 15 minuten laadt je de batterij tot 80% weer op. En het vermogen van de auto dan? Ja dat is ook niet mis. Porsche belooft maar liefst 600 pk, van 0 tot 100 km/u onder 3,5 seconden en een topspeed boven 250 km/u. Over het uiterlijk gaan we niets zeggen. Daar moet je zelf maar over oordelen op basis van onderstaande foto’s.

Behoorlijk sick toch? En dan heb je de ‘suicide deuren’ nog niet eens aan het werk gezien. Daarom hebben we onderstaande foto nog eventjes als extra toegevoegd, hoewel dat nog wel een concept was. Wij verwachten dat opeens veel voetballers de switch naar groen rijden zullen maken als deze Porsche Mission E eindelijk op de markt komt.

Wat geen elektrische wagen is, maar wel één van de mooiste van Porsche, is de 918 Spyder. In deze adembenemende video zie je een vloot aan 918 Spyder’s over de mooiste wegen in de Alpen scheuren.

Bron: Porsche