Ngolo Kanté trekt zieke sprint van 70 meter en voorkomt goal met perfecte tackle

In 2015 kwam Ngolo Kanté van Caen naar Engeland en sindsdien verrast hij ons aan de lopende band. De kersverse wereldkampioen lijkt alleen maar beter en beter te worden, zelfs in zijn nieuwe rol die hij sinds dit seizoen heeft bij Chelsea. Door de komst van Jorginho, die nu als meest uitzakkende middenvelder functioneert, speelt Kanté meer in de nummer 8 rol en dat lijkt hem goed te bevallen. Dat betekent dus meer aanvallen, maar gelukkig is hij zijn verdedigende taken nog lang niet vergeten.

Sprint & tackle Kanté

Kanté lijkt op zo’n 70 meter van het eigen doel de bal te verspelen, maar hij komt terecht bij David Luiz. De verdediger verspeelt de bal echter wél definitief en Bournemouth komt er razendsnel uit. Ngolo begint met een flinke achterstand, maar door een ongelofelijke sprint weet hij in het eigen zestienmetergebied, dus na een sprint van zo’n 70 meter, met de perfect getimede tackle een goal te voorkomen. Let ook even op het verschil in snelheid tussen Kanté en Jorginho (de nummer 5 van Chelsea).

Wat een baasje is die Kanté toch. Laat het een voorbeeld zijn voor alle voetballers, dat je ook tijdens het terug verdedigen de volle 100% geeft.

Ook Jorginho, zijn collega op het middenveld, maakt bij de start van het nieuwe seizoen veel indruk in Engeland. Hij dicteert het spel van Chelsea, komt veel aan de bal en heeft een uitstekende passing. Vorige week gaf hij een ware middenveld-masterclass tegen Newcastle United, wat leidde tot een aantal bizarre statistieken.