8 dingen die je alleen doet als jouw club verloren heeft

Voetbal wordt wel eens de belangrijkste bijzaak in het leven genoemd, maar het is eigenlijk veel meer dan dat. De liefde voor je club definieert jou en het resultaat dat het team haalt bepaalt hoe jij je de dagen erna gedraagt. Zeker tijdens een belangrijke fase zoals het slot van de competitie maakt voetbal ontzettend veel los. Dit doet een supporter alleen als zijn club verloren heeft.

Geen voetbalprogramma’s kijken

Jouw club zien verliezen doet al genoeg pijn, dus die samenvatting hoef je ook niet meer te zien. Praatprogramma’s zoals Studio Voetbal en VI laat je ook maar schieten, want je hoeft niet aan te horen hoe de ‘experts’ jouw cluppie afbranden.

Voetbal relativeren

Voor de wedstrijd is voetbal alles wat er toe doet, maar als jouw team verloren heeft zijn er opeens belangrijkere zaken dan voetbal. ‘Ach het is maar een spelletje.’ Een makkelijke en effectieve manier om te doen alsof het je allemaal niet zo boeit. Van binnen ga je echter kapot.

Collega’s ontwijken

Heb jij op de werkvloer te maken met supporters van een rivaliserende club? Dan doe je er alles aan om ze te ontwijken. Je gaat opeens op andere tijdstippen pauzes houden en je sluipt als een ninja over de werkvloer heen in de hoop dat niemand je ziet. Als ze jou wel zien weet jij hoe laat het is en wordt het een half uur lang flauwe grappen incasseren.

via GIPHY

Ziek melden

In extreme gevallen (zoals het verlies van Feyenoord gisteren) doet een verliespartij zoveel pijn dat je echt niemand onder ogen wilt komen de volgende dag. De enige optie is jezelf ziek melden voor werk of school. Of dat geloofwaardig is betwijfelen we.

Geen fanshirts

Dat shirtje van jouw favoriete club laat je de komende dagen maar eens in de kast hangen. Niet per se omdat je je schaamt voor je club, maar vooral omdat je geen zin hebt om door anderen geconfronteerd te worden als ze jou in dat shirt zien.

Social media ontwijken

Als jij je Facebook pagina opent staat je hele tijdlijn vol met schijtlollige plaatjes die jouw club in de zeik nemen. Het is al erg genoeg dat jullie verloren hebben, dus dat leedvermaak van andere supporters hoef jij niet te zien.

Sporten

Na het laatste fluitsignaal zit je bomvol frustraties en aangezien je jouw huis heel wilt houden moet je ze ergens anders kwijt. De sportschool is dan natuurlijk de perfecte plek.

via GIPHY

Zuipen

Als jouw team zojuist verloren heeft en jij wil nog wel een leuke avond tegemoet gaan, dan zit er maar één ding op: snel en veel bier drinken zodat je die wedstrijd zo snel mogelijk vergeet. Anders ben je de hele avond chagrijnig.

Toch heeft verliezen niet alleen maar nadelen. Dit zijn 4 redenen waarom vaak verliezen goed voor je is.