Deze 8 eigenschappen maken een spits een echte killer

Je hebt spitsen en je hebt killers. Killers zijn zeldzaam efficiënt en daarom goud waard voor elk team. Helaas is niet elke spits automatisch een killer. Ben jij, of is jullie spits, een killer? Dan zou je hem aan de volgende kenmerken moeten herkennen.

Vanaf minuut 1 scherp – Aan het begin van de wedstrijd willen sommige spelers nog wel eens een beetje slapen. Een killer niet, die maakt hier dankbaar gebruik van en zet de eerste kans meteen om in een doelpunt.

Schiet altijd tussen de palen – Wanneer een killer de goal ziet wil hij maar één ding: scoren. Dat kan alleen als de bal tussen de palen en onder de lat is.

Kiest beheerst – Keihard rammen is niet nodig om een goal te maken. Killers hebben dat besef. Een simpele schuiver in de onderhoek kan vaak voldoende zijn.

Speelt op het randje van buitenspel – Hij probeert de verdedigers altijd te slim af te zijn met slimme looplijnen op het randje van buitenspel. Helaas gaat die vlag nog wel eens (onterecht) de lucht in, maar dat is het risico dat hij graag neemt.

Kan een keeper op het verkeerde been zetten – Killers vinden het een sport om de keeper op het verkeerde been te zetten. Het machtige gevoel dat een keeper je door denkt te hebben, maar hij compleet de verkeerde hoek kiest is heerlijk.

Altijd op de goede plek – Hij lijkt wel een magneet. Elke bal in de zestien valt voor zijn dodelijke voeten. Goal.

Staat niet stil bij een gemiste kans – Zelfs killers missen wel eens een kansje, maar ze staan er nooit lang bij stil. Die volgende kans gaat er gewoon wel in.

Gebruikt lichaam slim – Een killer gebruikt zijn lichaam op slimme wijze en geeft kleine duwtjes om verdedigers uit balans te brengen. Hij gebruikt zelfs het lichaam van zijn tegenstander om zijn doel te bereiken.

Leestip: 6 tekenen van een ongeschikte spits