De 8 mooiste herinneringen aan voetballen in de F-jeugd

Soms denken we met weemoed terug aan onze beginjaren in het voetbal. De tijden dat je als jochie van 7 door papa of mama naar het voetbalveld werd gebracht met je voetbalschoenen al om je voeten. Zorgen kende je nog niet en het enige wat je wilde is de hele wedstrijd achter dat stuk leer aan rennen en er af en toe tegenaan schoppen. De droom van profvoetballer worden was nog heel vers en je wist zeker dat dat ging lukken. Ah, die goede oude tijd. Dit zijn volgens ons de 8 mooiste herinneringen aan voetballen in de F-jeugd.

Schijt aan posities, gewoon achter die bal aan

Wat voetballen in de F’jes misschien wel het meeste typeert is dat groepje kinderen dat in een kluitje achter de bal aan rent. Je was je nog helemaal niet bewust van de verschillende posities die er zijn, je wilde gewoon tegen die bal aan schoppen en scoren!

Geen druk

Als je ouder wordt kom je er al snel achter dat er steeds meer mensen langs de kant naar de wedstrijd staan te kijken. Dat zorgt voor druk. Vroeger niet, want toen stonden er een paar ouders naar je wedstrijd te kijken en voelde je je lekker op je gemak. Daarnaast maakte het ook niet zo gek veel uit of je nou won of verloor, zolang je het maar naar je zin had met z’n allen. De winnende goal van de tegenstanders werd soms zelfs gewoon meegevierd.

Ontroostbaar na verlies

Ondanks dat er geen druk op stond kon verliezen bij sommigen toch heel hard aan komen. Zeker voor de geboren winnaars onder ons, want die waren na een verliespartij ontroostbaar. Huilen was daarom absoluut geen zeldzaamheid. Gelukkig stond papa of mama langs de kant en kon je daar lekker uithuilen.

Zakje chips na winst

Winnen leverde daarentegen alleen maar vrolijke gezichtjes op. Natuurlijk, want daar voetbal je uiteindelijk voor. Toch was je met het zakje chips na de wedstrijd net zo blij als met die drie punten.

Beloning van opa & oma

Ook opa en oma waren altijd apetrots als je op bezoek kwam en kon vertellen dat je gewonnen had en misschien zelfs wel had gescoord. Als je van onze leeftijd bent kreeg je dan soms een gulden. Dat fossiele muntstuk inderdaad.

Penalty’s na de wedstrijd

Misschien was je het al vergeten, maar toen je in de F’jes voetbalde werden er na de wedstrijd altijd nog penalty’s genomen. Waarom? Gewoon, omdat dat super leuk was.

Nooit ruzie met je tegenstander

Je wil het misschien niet geloven, maar die slager die je nu bent was je vroeger waarschijnlijk nog niet. Laat staan dat je jouw tegenstander de hele tijd zat te provoceren met allerlei verwensingen. Vroeger ging het er gewoon gemoedelijk aan toe en hield je je maar met één ding bezig: de bal.

Afgedroogd worden door mama

Ja, toen jullie nog kleintjes waren moest je na het douchen nog even afgedroogd worden door mama. Nu zullen je teamgenoten raar opkijken als je moeder je nog moet afdrogen, maar vroeger was dat de normaalste zaak ter wereld.

Leestip: Deze 4 klassieke voetbalspellen hebben jou leren voetballen