8 producten die bewijzen dat spiermassa opbouwen niet duur hoeft te zijn

Als je bewust met je lichaam bezig bent weet je dat gezonde voeding erg belangrijk is bij het opbouwen van spiermassa. Met alleen eiwitshakes ga je het namelijk niet redden. Veel mensen denken dat deze ‘supervoeding’ erg duur is en daarom een gat slaat in je portemonnee, maar dat hoeft helemaal niet. Onderstaande 8 producten zijn namelijk erg goed voor de opbouw van spiermassa én zijn heel goedkoop. Win-win.

1. Kippendijen – Kip is vaak een basisingrediënt voor salades en wokgerechten. Het is daarnaast ook een goede bron van eiwitten. Kies daarom voor kippendijen, want die zijn een stuk goedkoper dan kipfilets. Ze zijn ook nog eens smaakvoller en drogen minder snel uit.

2. Koolvis – Vis is erg gezond, maar ook prijzig. Vooral zalm en krab is behoorlijk duur, maar gelukkig is koolvis een goede en goedkopere vervanger. Het zit bomvol vitamine B12, iodine en selenium. Tonijn uit blik is ook cheap, maar minder eco-friendly en het zit vol met kwik. Niet echt goed voor je om elke dag blikken tonijn te eten dus.

3. Ingevroren groenten – Minder voedzaam dan verse groenten? Zeker niet. Vaak bevatten bevroren groentes zelfs meer voedingsstoffen omdat die bewaard zijn gebleven door bevriezing. Restjes hoef je ook niet weg te gooien, want die kunnen gewoon terug in de vriezer.

4. Bonen – Een prima vervanger van vlees, gevogelte of vis door de vele eiwitten in bonen. Zowel gedroogde bonen als bonen uit blik zijn goed voor je. Honderd gram zwarte bonen bevat al snel zo’n 20 gram eiwitten. Kassa dus.

5. Pindakaas – Wie is er niet groot mee geworden? Je kan er zelfs nog steeds groter van worden. Het zit namelijk bomvol eiwitten & gezonde vetten en dat is een gouden combinatie. Je hebt namelijk het gevoel dat je lang vol zit. Kies dan wel voor natuurlijke pindakaas zonder toegevoegde suiker. Eet niet meer dan twee eetlepels per keer, want het zit ook bomvol calorieën.

6. Eieren – Hoe je ze ook maakt, eieren zijn een goede bron van eiwitten. Door de veelzijdigheid kun je ze bij de ontbijt, lunch, avondeten of zelfs als snack eten.

7. Kwark – Dit spul is goud voor sporters. Het is ontzettend goedkoop en er zijn veel variaties mogelijk waardoor je het lekker kunt maken. Gewone kwark even beu? Ga dan voor Griekse yoghurt. Het is wat minder zuur en ook nog eens een prima basis voor sauzen.

8. Havermout – Je kunt de dag niet beter beginnen dan met een portie havermout. Het zit namelijk vol met vezels, eiwitten en koolhydraten. Of je nu het dure pak kiest, of gewoon het huismerk van je lokale supermarkt maakt niet uit. Als je geld wilt besparen ga je dus gewoon voor het huismerk.

Bron: Mens Health