De 8 voetbaloutfits die je deze carnaval zeker gaat tegenkomen

Voor velen in het Zuiden des Lands start vandaag het belangrijkste feest van het jaar: carnaval. Essentieel onderdeel van dit volksfeest is het carnavalspekse (a.k.a. carnavalskostuum) waarmee sommigen flink uitpakken. Regelmatig zie je ook voetbaloutfits voorbij komen en dat zal dit jaar niet anders zijn. Wij verwachten de volgende 8 zeker tegen te komen.

Gullit

Eén van de meest populaire voetbalgerelateerde carnavalsoutfits is die van Gullit. Je moet het wel heel erg verknallen wil men niet begrijpen wie je voor moet stellen. Een typische rasta-achtige pruik, een snorretje en een Oranje 88-shirt is wat je nodig hebt. En wellicht kan je huid wat schmink gebruiken.

f96d192e29c59243826c174829378e60-1454592516

Arjen Robben

Hijs jezelf in een Oranje- of Bayern-shirt en scheer je koppie kort. Vervolgens rol je ter bescherming wat noppenfolie om je ledematen en je bent klaar om te gaan. Voor de vorm is het ook leuk om tijdens het dansen regelmatig naar je hamstring te grijpen, dan snapt iedereen wie je bent. Die helm zouden we weglaten.

Afbeeldingsresultaat voor arjen robben kakhiel

Fellaini

Ook niet heel moeilijk na te bootsen is onze Belgische vriend Fellaini. Je kent vast wel iemand met een Manchester United of België-shirt dat je mag lenen en dan heb je alleen nog een goede afro-pruik nodig. Wellicht kun je ook nog een setje borstelige wenkbrauwen toevoegen, dat maakt de outfit helemaal af.

Afbeeldingsresultaat voor fellaini carnaval
Bol.com

Maradona

Je kunt eigenlijk zo’n beetje dezelfde pruik nemen als die van Fellaini (iets minder hoog misschien) en trek een blauw-wit voetbalshirt aan. Wat de look zo Maradona maakt is de witte poeder die je onder je neus gaat vegen. Misschien nog een blikje bavaria, die je overigens voldoende gaat tegenkomen deze carnaval, en je bent compleet. De Argentijn speelde vorig jaar namelijk een hele prominente rol in een reclame van het Brabantse biermerk.

Martens Indi

Benodigheden voor de Martins Indi-look zijn een badmuts, grote nepogen en wellicht wat schmink. Ohja, en een Oranje-shirt natuurlijk.

Zlatan

Doe je haren in een knot of koop een pruik met knot. Voor de rest zijn neptattoo’s, een snor en een sikje een must en natuurlijk moet het accent op je (grote) neus komen te liggen.

Suarez

De Uruguayaan is naast een topspits ook een tikkeltje gestoord. Hij beet namelijk maar liefst 3 tegenstanders in hun lichaam en dat maakt hem perfect voor de carnaval. Verschiet niet wanneer je deze man ook regelmatig in de kroeg op de vloer ziet liggen, want dan heeft iemand hem waarschijnlijk heel licht tegen het been gestoten.

Johan Derksen

Een look die de laatste jaren steeds populairder wordt is die van de nationale bromsnor Johan Derksen. De mannen in het filmpje hieronder doen even voor hoe het moet.

Welke gaat het worden dit jaar? Goede carnaval mensen!