9 tekenen waaraan je de Ronaldo uit jullie team herkent

Ronaldo is natuurlijk één van de beste voetballers ooit en dat werd gisteren weer eens bevestigd toen hij werd uitgeroepen door de FIFA tot beste voetballer van het jaar. Ook buiten het veld is hij een bijzondere persoonlijkheid. Niemand is hetzelfde als Ronaldo, maar we kunnen gerust stellen dat er altijd één in een team zit die dat wel denkt, of zich in ieder geval zo gedraagt. Je kunt hem aan deze 9 tekenen herkennen.

Hij is de M-boy van het team

Zijn uiterlijk is enorm belangrijk voor hem. Elke week een zonnebankje voor die bruine tint en natuurlijk zitten zijn haren elke training en elke wedstrijd perfect in model. Het is dan ook geen verrassing als hij zelfs in de rust even voor de spiegel staat om z’n haren snel te fixen.

Egoïstisch

Natuurlijk handelt hij ook in het belang van het team, maar toch vooral voor zichzelf. Hij moet en zal elke wedstrijd minimaal één doelpunt maken, ongeacht of er iemand helemaal vrij staat. De rest moet dat maar accepteren.

Eist alle vrije trappen op

Jaren geleden schoot hij regelmatig een vrije trap fantastisch binnen, maar dat lukt hem eigenlijk al lang niet meer of zeer sporadisch. Toch eist hij elke vrije trap op, ook al heeft hij er 30 achter elkaar gemist.

Schiet uit alle hoeken en standen

Op welke positie van het veld hij staat maakt niet uit, want het enige wat hij ziet en waar hij aan denkt is het doel. Daar moet die bal zo snel mogelijk naar toe, dus gewoon rossen vanaf 40 meter.

Geeft altijd andere de schuld

Als hij een slechte pass krijgt laat hij dat met woord en gebaar weten, maar als hij zelf een mindere pass geeft ligt dat toch vooral aan de ontvanger. Die stond namelijk helemaal verkeerd of begreep Mr. Ronaldo gewoonweg niet. Dat vindt hij tenminste. Ook het veld is volgens hem regelmatig de schuldige van zijn falen.

Juicht altijd op dezelfde (rare) manier

Doelpunten worden altijd op dezelfde manier gevierd. Of het nou de winnende of de 6-0 is, dat hoort er gewoon bij. Mensen in het publiek, en soms zelfs medespelers, zullen het een beetje raar vinden, maar wat maakt hem dat uit?

Wordt boos als hij gewisseld wordt

Hij vindt zichzelf wel zó belangrijk dat de trainer er niet aan hoeft te denken om deze grote jongen naar de kant te halen. Gebeurt dat wel? Dan loopt hij al scheldend naar de zijkant en dat schelden houdt niet op totdat de wedstrijd voorbij is en hij in de kleedkamer zit.

Pronkt graag met zijn afgetrainde lijf

Je kan veel over hem zeggen, maar hij leeft wel voor de sport. Dat is wel te zien aan zijn afgetrainde lichaam en dat mag de hele wereld gerust zien. De broekspijpen worden zover als het kan opgetrokken, het shirt gaat al uit voordat hij de kleedkamer in gaat en van een selfie in de kleedkamer is hij ook niet vies. De laatste dagen post hij zelfs halve naaktfoto’s op zijn Instagram pagina.

Soon ?

Een bericht gedeeld door Cristiano Ronaldo (@cristiano) op

Houdt van drama op het veld

Schwalbes, overdrijven, schelden, heftige gebaren, het is allemaal geoorloofd. Alles voor de winst toch? Plus, dan staat hij toch weer eventjes in de schijnwerpers en dat is misschien nog wel belangrijker.

Scharrelt er op los

Je herkent hem niet alleen aan prestaties op het veld, maar ook daarbuiten. Elke week hoor je namelijk weer verhalen over nieuwe scharrels. Ongetwijfeld het resultaat van zijn ijdelheid en superieure sportlichaam.

Leestip: De 10 voetballers die iedereen in zijn team heeft