9 tekenen die aantonen dat je zwaar verslaafd bent aan FIFA

De lancering van FIFA 19 is nog geen maand geleden, maar waarschijnlijk heb je het al helemaal grijs gespeeld. Urenlang zit jij met een controller in je handen online wedstrijden te spelen of ben je je vrienden aan het inmaken. Op een gegeven moment is het zelfs zo erg dat je toch wel onder de categorie ‘verslaafd’ valt. Dat herken je aan de volgende negen tekenen.

Je vriendin heeft er de grootste hekel aan

In het begin kon ze het nog wel accepteren, maar al snel kwam ze erachter dat FIFA minimaal net zo belangrijk voor je is dan dat zij is. Gezellige avondjes samen werden wreed verstoord door frustrerende FIFA potjes en dat is niet goed voor de relatie.

Je spreekt de FUT taal vloeiend

‘Maat, er is een nieuwe TOTS Bonus SBC!’ Hè, wat? Niemand van je vrienden snapt waar je het over hebt, maar jij spreekt de FUT taal als geen ander. Gelukkig kun je dit taaltje wel met je medeverslaafden spreken.

Je weet hoe je alle celebrations moet doen

Altijd maar weer die ‘dab’ is verschrikkelijk irritant, dus op een gegeven moment ging je andere celebrations testen. Uiteindelijk heb je ze allemaal gehad en inmiddels zó vaak gedaan, dat je ze allemaal uit je hoofd kent. Ben er maar trots op.

Je herkent liedjes door FIFA

Komt er toevallig een nummer op de radio wat ook in FIFA zit? Dan herken je dat meteen en waarschijnlijk ken je ook nog eens het hele nummer van voor naar achter. Als je in het menu van FIFA zit werkt zoiets door op je onderbewustzijn. En FIFA heeft gewoon altijd heerlijke nummers, dat helpt ook.

Je vrienden haten het om tegen jou te spelen

Die vrienden van jou spelen wel eens een potje FIFA, maar jij speelt honderden potjes per week. Niet zo gek dus dat ze bang zijn om compleet afgedroogd te worden en liever niet tegen jou spelen. Als ze dat toch doen en je geeft weer eens een Jantje binnen 10 minuten, probeer dan niet té blij te doen. Het zou namelijk een schande zijn als je niet wint.

De bankrekening slinkt met de week

De game zelf is misschien niet zo duur, maar als jij jezelf in de online wereld omhoog wilt werken moet er toch echt wat geld tegenaan geklapt worden. Elke week wat euro’s om packs te kopen, want de volgende keer heb je wel dat geluk en pack je een topspeler! Nope, alweer niet. Volgende keer beter. Dat denk je tenminste, maar die kans is ongelofelijk klein. Zo klein om precies te zijn.

Je (school)carrière lijdt eronder

Voor velen zal het zelfs reden nummer 1 zijn waarom ze een jaartje over moeten doen op school of meerdere tentamens niet halen. FIFA is een tijdrovend spel en die tijd had je misschien iets beter in kunnen delen. Iets meer aandacht aan school besteden is nooit een slecht idee jongen. Ook kan het doorgaan tot diep in de nacht ervoor zorgen dat je op het werk niet meer presteert.

Op stap? Wat is dat ook alweer?

Voor de release van FIFA 19 ging je elk weekend met je vrienden op stap in de lokale kroeg of club, maar daar ben je al weken niet meer geweest. Van vrijdag tot en met zondag ben jij nog maar met één ding bezig: de Weekend League.

Real life voetbal vertaal je naar FIFA

Als je real life voetbal op de tv aan het kijken bent weet je precies wat de stats van de spelers op het veld in FIFA zijn. Je vergelijkt die prestaties dan ook meteen met die statistieken en dat is behoorlijk irritant voor de mensen waarmee je aan het kijken bent.

Heb je na het lezen van dit artikel toch wel het idee dat je aan een echte verslaving lijdt, maar wil winnen nog niet echt lukken? Als je deze speed boost onder de knie krijgt wordt die kans veel groter.