Aan deze 6 eigenschappen herken je de baas van jullie team

Nee, dan hebben we het niet over jullie trainer. We hebben het nu over die ene speler in jullie team met een Zlatan-achtige status. De speler waar iedereen zich binnen en buiten de lijnen aan optrekt en tegenop kijkt. Zijn stem weegt bijna net zo zwaar als die van de trainer, maar dat maakt de trainer niets uit. Hij is juist blij met zo’n persoonlijkheid in de selectie. Die baas herken je aan de volgende eigenschappen.

Iedereen luistert naar hem in de kleedkamer

Als hij voor de wedstrijd of tijdens de rust zijn mond open doet, houdt de rest wijselijk zijn mond dicht. Hij weet waar hij het over heeft en durft iedereen de waarheid te zeggen. Met zo’n status kan dat gewoon.

Niemand durft commentaar te leveren

Andersom ligt dat iets anders, want commentaar krijgt hijzelf zelden. Vergelijk het maar weer even met het voorbeeld van Zlatan; sommige medespelers zullen het vast niet altijd eens zijn met zijn acties, maar dat moeten ze hem maar vergeven. De volgende actie kan zomaar beslissend zijn. Daarnaast zorgt zijn karakter ervoor dat een beetje commentaar ervoor kan zorgen dat hij je de komende tijd niet meer aankijkt of spreekt.

zlatan sportmerk

Staat altijd als eerste op het wedstrijdformulier

De trainer weet hoe belangrijk deze man is voor het team, dus die staat altijd als eerste op het formulier. Niet alleen vanwege zijn voetbalkwaliteiten, maar vooral vanwege zijn invloed op de rest van het team.

Wordt niet gewisseld

Natuurlijk speelt hij wel eens een mindere wedstrijd, maar hij zal niet gewisseld worden. Ten eerste omdat hij inmiddels genoeg krediet heeft opgebouwd om geen kritiek te krijgen. Ten tweede omdat hij dat zelf niet leuk zou vinden en dat is niet goed voor de sfeer in de groep. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, zoals een blessure of als hij het wel goed vindt bij een 3-0 voorsprong.

Is (misschien wel te) zelfverzekerd

Hij zal nooit aan zichzelf gaan twijfelen en dat stopt hij niet onder stoelen of banken. Regelmatig krijgt het team te horen hoe belangrijk en goed hij is. Die attitude boezemt angst in bij de tegenstanders, maar het kan soms best arrogant overkomen. Maar ja, wat boeit hem dat.. De rest accepteert het ook gewoon, want meestal maakt hij het waar.

Heeft bakken aan ervaring

De beste man heeft alles al meegemaakt in het voetbal en staat al jaren in het team. Dit is dan ook één van de belangrijkste eigenschappen van deze baas. Nieuwkomers kunnen het in het begin zwaar krijgen bij hem, maar als ze zich bewijzen kunnen ze op zijn goedkeuring rekenen.

Leestip: Deze gemiddelde leeftijd in het team is een garantie voor succes