Aan deze 5 punten herken je ‘de Iniesta’ van jullie team

In elk voetbalteam herken je verschillende typen spelers. Gelukkig maar, want met 11 precies dezelfde spelers zou je geen wedstrijd winnen. Natuurlijk is elke speler belangrijk, maar wat ons betreft springt één iemand er bovenuit: de technicus. Je zou hem ook wel de Iniesta van je team kunnen noemen. Aan de volgende 5 punten herken je een technicus á la Iniesta.

Vind altijd een oplossing – Zelfs in de meest moeilijke situaties vindt deze speler altijd een ‘eenvoudige’ oplossing. Zijn fabelachtige techniek laat alles er simpel uitzien, maar voor anderen is het dat vaak niet. Heerlijk om zo’n speler erbij te hebben.

Perfectionistisch – Deze speler is altijd zeer bescheiden over zijn spel. Zelfs wanneer de toeschouwers op de banken staan, kan het altijd nóg beter. That’s the spirit.

Altijd op het beste materiaal – Een technicus weet hoe belangrijk zijn materiaal is. Hij onderhoudt zijn kicksen alsof het zijn kindjes zijn en is op de hoogte van de nieuwste innovaties. Hij weet dat zelfs kleine verbeteringen al een groot verschil kunnen maken.

Functioneel – Een échte technicus investeert zijn tijd liever in het verbeteren van zijn aanname, pass of schot in plaats van onnodige trucjes. Zie je Iniesta gekke tricks doen? Nee hoor. Hij wil van doorslaggevende betekenis zijn en houdt het daarom altijd functioneel.

Niet egoïstisch – Een speler als Iniesta gaat zelden voor eigen succes. Technici weten dat samenwerken de sleutel tot een onverslaanbaar tiki-taka voetbal is.

In het voetbal zijn technici dus heel belangrijk, maar ook buiten het veld zijn ze essentieel bij het winnen van belangrijke battles. Het ministerie van Defensie is daarom op zoek naar dit soort technische jongens. Studeer jij techniek op mbo-niveau, dan is er waarschijnlijk geen vettere werkgever dan Defensie. Check in onderstaande video maar eens met wat voor materieel je mag werken. Veel gaver dan dat wordt het niet hoor.

Lijkt het jou wel wat om als technicus aan de slag te gaan bij Defensie? Hier vind je er meer informatie over.