Aan deze 7 punten herken je een echte schwalbekoning

Wanneer je het woord ‘schwalbe’ opzoekt in de dikke Van Dale dan krijg je de volgende betekenis voorgeschoteld: het zich laten vallen om zo een vrije trap of strafschop mee te krijgen. Sommige spelers maken hier een sport van en worden door supporters dan ook regelmatig als ‘Schwalbekoning’ bestempeld. Of je deze twijfelachtige eer verdient hangt af van of je de volgende 7 punten herkent.

Valt bij elk uitgestoken been

Dit spreekt voor zich. Wanneer de gelegenheid zich voordoet zal hij het niet nalaten om deze uit te buiten. Daar gaat ‘ie weer.

Vind zichzelf een échte winnaar

Een grote meerderheid vindt vrijwillige duikelaars een stel matennaaiers. Een schwalbekoning is immuun voor dit soort commentaar. Hij vindt dat alles geoorloofd is en daarom alles uit de kast mag trekken om te winnen. Een schwalbe hoort daar, volgens hem, helemaal bij.

Gamedayplus Robben
De meest geliefde ‘schwalbekoning’ van Mexico

Kan niet tegen koekje van eigen deeg

Wanneer een duikelaar wordt genaaid door een soortgenoot flipt hij vaak helemaal de pan uit. Hoezo zag de scheids niet dat hij zojuist werd gepiepeld? Is hij soms blind ofzo? Tja, boontje komt om zijn loontje. Niet zo hypocriet jongen!

Stoïcijns

Het hele publiek zag dat Der Schwalbenkönig totaal niet geraakt werd en begint massaal ‘Suarez, oh oh!’ te roepen. Toch blijft hij op grond liggen, kermend van de zogenaamde pijn.

Hij geneest snel

Wanneer hij tussen het ‘huilen’ door even spiekt en ziet dat niemand op hem wacht, springt hij op en lijkt het alsof er nooit iets gebeurd is. Deze jongen geneest wonderbaarlijk snel.

Oefent op de training

Hij schaamt zich helemaal nergens voor. Op de training misbruikt hij zelfs zijn eigen teamgenoten om deze Duitse discipline tot in de perfectie onder de knie te krijgen.

Trots na de wedstrijd

Na de wedstrijd durf hij vaak wel toe te geven dat ‘ie een paar schwalbes heeft geproduceerd. Vooral wanneer het zijn tegenstander een gele kaart opleverde. Zo trots als een pauw staat hij in de kantine te vertellen hoe slim dat wel niet was. Een beetje genânt, maar hij is nu eenmaal zo. Misschien moet deze jongen ook maar eens kijken tussen deze 6 tekenen die verraden dat je eigenlijk een Duitser bent.

Leestip: Dit zijn de 5 vetste zwarte voetbalschoenen van het moment