Aandelen van Juventus schieten de lucht in na tweestrijd met Barça

Het gaat goed met Juventus. Het zesde kampioenschap op rij is aanstaande, ze staan in de finale van de Coppa Italia en hebben zich gisteren geplaatst voor de halve finale van de Champions League door favoriet Barcelona op overtuigende wijze uit te schakelen. Deze prestaties hebben niet alleen invloed op het aanzien van de club, maar ook op de waarde. Juve is sinds 2001 namelijk beursgenoteerd en sinds de 3-0 tegen Barça schoot de waarde van de aandelen de lucht in.

Aandelen Juventus

De stijging had veel te maken met het vertrouwen dat de bookmakers hadden in een goed verloop van de tweede wedstrijd en dat vertrouwen werd gisteren terugbetaald met een degelijke 0-0. Logischerwijs is er een verband tussen de sportieve prestaties van een club en de aandelen kapitalisatie als ze beursgenoteerd zijn. Voor de eerste wedstrijd tegen Barça had Juventus een totale score van ongeveer €503 miljoen en een aantal dagen na de overwinning schoot de kapitalisatie naar €565 miljoen. Een stijging van bijna 16%.

⚽⚽ @paulodybala and @mariomandzukic_official making magic! #ItsTime #UCL #JuveFCB #FinoAllaFine #ForzaJuve

Een bericht gedeeld door Juventus Football Club (@juventus) op

En de toekomst ziet er wellicht nóg beter uit met het slot van dit seizoen nog in het vooruitzicht en een speler van het kaliber Dybala (enorme marktwaarde) in de gelederen. Ja, het zijn mooie tijden om fan van Juve te zijn. Zeker als je bedenkt dat ze 10 jaar geleden actief waren in de Serie B.

Leestip: Dybala zorgt voor een ware oorlog tussen voetbalschoenmerken

Bron: NSS Sports