Filling Pieces komt met stijlvolle & vernieuwende sneakercollectie

Filling Pieces is al jarenlang Nederlands trots op het gebied van vette sneakers, maar er was tegelijkertijd ook altijd wat kritiek op het assortiment. Volgens velen sneakerfreaks zat er niet genoeg variatie in, maar daar gaan ze met de herfst/wintercollectie van 2017 verandering in brengen. De frisse, vernieuwende collectie krijgt de naam “Move Without Barriers” en is de opvolger van de zomerse “LET US CREATE” lijn.

FP2

Filling Pieces ‘Move Without Barriers’

De exhibitie vond plaats in Parijs bij Galerie Perrotin en is een ode aan de Tsaatan-stam, een resolute groep van rendier herders die in het noordelijke Khövsgöl Aimag van Mongolië leven. De Amsterdamse label was geïnspireerd door ‘de vindingrijkheid van de stam om te kunnen leven van het land’. Daarmee willen ze aantonen dat het bedrijf innovatieve stoffen en nieuwe materialen heeft gebruikt bij de nieuwste set sneakers.

fp3

fp4

In totaal gaat de gigantische collectie een ongelofelijke 350 sneakers opleveren met verschillende kleuren die beïnvloed zijn door het opvallende textiel en de patronen die de Tsaatan-stam gebruikt. Naast deze collectie presenteert FP nieuwe categorieën om de verschillende modellen te organiseren: Basic, Youth, Luxury, Contemporary, Minimal en Women’s. Helaas moeten we nog even wachten totdat de release datum bekend is. Wil je meer Filling Pieces zien? Dat kan hier.

fp5

fp6

fp7

fp8

Leestip: Klassieke Barça shirts komen terug in schitterende retro-collectie

Bron: HYPEBEAST