5 aanslagen op City spelers bewijzen hoe bizar er gefloten wordt in Engeland

Als er over Eredivisie scheidsrechters gepraat wordt krijgen ze vaak het verwijt dat ze te makkelijk voor overtredingen fluiten en een voorbeeld moeten nemen aan de Engelse collega’s. Die scheidsrechters laten namelijk meer toe en dat zou ertoe leiden dat de spelers meer gewend raken en harder worden. Wat ons betreft ligt de waarheid ergens in het midden, want wat scheidsrechters in Engeland toestaan is bizar en levensgevaarlijk voor de voetballers zelf.

Aanslagen op City-spelers

Vooral de spelers van Manchester City hebben er dit seizoen veel mee te maken. Ze tikken elke tegenstander scheel en blijkbaar kunnen ze alleen gestopt worden op de meest vreselijke manier. Guardiola is dan ook pissig en vindt dat de spelers beter beschermt moeten worden. Daar zijn wij het volledig mee eens. Uit onderstaande 5 horror tackles wordt duidelijk waarom, want geen één van deze aanslagen werd met rood bestraft.

Dele Alli vs Kevin de Bruyne

Claudio Yakob vs Ilkay Gundogan

Puncheon vs Kevin de Bruyne

Joe Bennett vs Leroy Sané

Brahim Diaz vs Matthew Phillips 

En dan is dit nog maar een greep uit het grote aantal doodschoppen die spelers van City te verduren hebben gekregen. Men kan dus wel zeggen dat die Engelse scheidsrechters lekker veel door laten gaan, maar als je zulke overtredingen gaat bestraffen met gele kaarten ben je gewoon niet goed bij je hoofd.

Ook in het amateurvoetbal kom je natuurlijk regelmatig op z’n zachtst gezegd dubieuze scheidsrechters tegen. Aan deze 10 tekenen herken je een waardeloze amateurscheidsrechter.