Het aantal blessures dat Bale al bij Real Madrid heeft gehad is bizar

Het huwelijk tussen Bale en Real Madrid begint een behoorlijk vervelende te worden. Natuurlijk heeft de Welshman er schitterende momenten meegemaakt en prijzen gepakt, maar toch staat het geluk bepaald niet aan zijn zijde. De man heeft een body waar menig bodybuilder jaloers op is, maar tegelijkertijd is het breekbaarder dan dat van Robben in zijn glazen jaren.

Het Spaanse Marca zette even op een rijtje hoeveel en welke blessures Gareth Bale sinds 2013 heeft gehad en dat is, letterlijk en figuurlijk, toch wel pijnlijk.

Opsomming blessures Bale

Afgelopen vrijdag liep Bale weer een bovenbeenblessure op. Sinds zijn komst naar Madrid in juni 2013 is dat al de 24e (!) blessure. Vierentwintig! Bijna al deze kwetsuren betreffen spierblessures. Zijn ergste daarentegen was een stevige enkelblessure waardoor hij onder het mes moest. Hij mistte daardoor 17 wedstrijden in het vorige seizoen.

In 2016/2017 mistte hij overigens nog eens 10 extra wedstrijden door spierblessures. In 2015/2016 waren dat er 19 en in 2013/2014 ook al 15. Allemaal spiergerelateerd. In totaal miste hij 79 wedstrijden van zijn club. Daarbij zijn de 9 wedstrijden uit dit seizoen ook meegerekend.

1 miljoen per wedstrijd

Door zijn veelvuldige afwezigheid is Bale een kostbare speler geworden voor de Galácticos. Inclusief transfersom worden zijn kosten geschat op zo’n 168 miljoen euro. Met slechts 159 optredens kom je dan uit op ruim 1 miljoen euro per wedstrijd.

In April dit jaar kwam naar buiten dat Bale zelfs is gaan samenwerken met een matrassenfabrikant om een vliegstoel te ontwikkelen die atleten als hem helpt herstellen na zware inspanning. Hier lees je er meer over.