De bijzondere aanvoerdersband en kicksen die Sneijder tegen Peru draagt

Vanavond speelt Wesley Sneijder zijn laatste interland voor het Nederlands elftal. Nummer 134 om precies te zijn, een aantal dat nog niemand gehaald heeft in het Oranje. De kleine grote man verdient zo’n afscheidsinterland natuurlijk dubbel en dwars. Ook Nike snapt dat. Daarom hebben ze hem een speciaal paar voetbalschoenen toegestuurd én een bijzondere aanvoerdersband.

Wesley’s laatste kicksen en aanvoerdersband in Oranje

De one of a kind Nike Hypervenoms hebben natuurlijk de kleur gekregen waarin hij zoveel interlands speelde. Ze zijn bijna volledig oranje, maar lopen naar voren toe over in wit. Wit omdat het Oranje tenue van het Nederlands elftal vaak met die kleur gecombineerd wordt, net als zwart, wat ook terugkomt in de schoen. Toffe details zijn het nummer ‘134’ op de schoen en de namen van zijn zoontjes Jessey en Xess Xava. Op de hak is de Nederlandse vlag te zien.

Zoals je hierboven in de video ziet heeft hij ook een bijzondere aanvoerdersband gekregen, waarop Cap10 te zien is. Dat staat natuurlijk voor captain, maar dan met zijn nummer 10. Klasse Nike. Zo gaat Sneijder zijn laatste interland volledig in stijl afwerken. Nu nog hopen op een mooi resultaat en misschien wel een doelpuntje. Het is hem gegund!

Eén van de grootste kwaliteiten van Sneijder is natuurlijk zijn tweebenigheid. Iets wat je zelfs kunt trainen zonder bal. Zo doe je dat.