AC Milan viert 120ste verjaardag met dit schitterende limited edition shirt

AC Milan is momenteel misschien geen topclub meer, maar dat is het natuurlijk wel geweest. Het begon allemaal op 16 december 1899 toen Engelsman Herbert Kilpin de Milan Football & Cricket Club oprichtte. De club kende vervolgens vele successen met 48 grote titels, waaronder 7 Europese titels en 18 landskampioenschappen. 120 jaar na de oprichting hebben AC Milan en sponsor PUMA het moment aangegrepen om een schitterend limited edition shirt te creëren met details die teruggaan naar het begin.

Limited edition 120th anniversary AC Milan shirt

Het begint natuurlijk met de iconische rode en zwarte kleuren die in dunne strepen op het shirt terugkomen. Het zorgt meteen voor een classic look. Bij zo’n speciale gelegenheid mag de kleur goud natuurlijk ook niet ontbreken. Daarom zijn de sponsoring en logo’s van PUMA en AC Milan (met daaronder het getal 120) in het goud op het shirt geplaatst. Op de achterzijde onder de nek is in het goud ‘1899’ en ‘2019’ terug te vinden.

Het echte hoogtepunt van het shirt moet echter nog komen. Toen Kilpin de club oprichtte deed hij dat met een iconisch statement: “We’re going to be a team of devils. Our colous will be red like flames, and black like our opponents’ fear!”. Die tekst is op zeer subtiele wijze onderin het shirt verwerkt (onderste foto). Heel tof.

Helaas gaat het dus om een limited edition en zijn er maar 1899 exemplaren gemaakt. Ze zijn te bestellen via de officiële PUMA webshop.