Het nieuwe AC Milan thuistenue is van uitzonderlijke klasse

Ze zijn bij adidas al druk bezig met volgend seizoen, want nadat ze al nieuwe tenues voor onder andere Ajax, Manchester United en Bayern München presenteerde is nu AC Milan aan de beurt. De gevallen topclub presteert op het veld niet meer zoals vroeger, maar qua naam is het natuurlijk nog een grootheid en het thuistenue hoort standaard bij de mooiste ter wereld. Dit jaar is dat niet anders, want het is weer van absolute schoonheid.

AC Milan thuistenue 17/18

Herkenbaar als altijd door het rood en zwart gestreepte design, maar net als bij de beste tenues zit er een verhaal achter. Het is namelijk geïnspireerd op twee succesvolle periodes uit de clubgeschiedenis. De eerste periode is die van 1950 tot 1960, een decennium waarin ze Italië domineerde met vier titels. De crewneck is typisch voor die tijd en een rode streep die precies over het midden van het shirt loopt net zo iconisch. Het ziet er ook nog eens prachtig uit.

Het tweede deel van de inspiratie komt voort uit de 10 jaar tussen 1987/1988 en 1997/1998. Deze periode was ongekend succesvol voor de Italiaanse clubs, want toen wonnen ze namelijk 17 van de 29 prijzen uit de hele geschiedenis. En dan te bedenken dat ze zo ver zijn afgegleden. Zonde. Maar wat een prachtig shirt is dit toch.

Het nieuwe AC Milan thuistenue is hier verkrijgbaar.

Leestip: Dit is het prachtige nieuwe thuistenue van FC Bayern

Foto’s: SoccerBible