AC Milan & Puma presenteren het nieuwe 2018/2019 uitshirt

Behalve dat dit natuurlijk de tijd van het WK 2018 in Rusland is, worden er in deze maanden ook flink wat nieuwe tenues onthuld. De laatste paar dagen is Milan aan de beurt, want kort nadat het nieuwe thuistenue gepresenteerd is, hebben ze gisteravond het nieuwe uittenue onthuld. Het allereerste uittenue dat Puma heeft mogen ontwerpen. Daarbij maakten Milan en Puma wel meteen een behoorlijk gênant foutje.

AC Milan uitshirt 2018/2019

Het nieuwe uitshirt is voornamelijk wit met een aantal zwarte en rode details, zoals je mag verwachten bij AC Milan. De clubkleuren komen terug op de zijkanten van de kraag en de Puma logo’s op de borst en mouwen zijn rood geworden. Het meest opvallende detail is natuurlijk de ‘penseelstreek’ die over de volledige voor- en achterzijde loopt, inclusief de mouwen. Het tenue zal compleet gemaakt worden met een wit broekje en witte sokken.

Fail

Dan even over die gênante fout die bij de presentatie van het shirt gemaakt werd. Bij de onthulling waren namelijk een aantal spelers ingezet en één daarvan was Hakan Çalhanoğlu. Ze hadden de naam van de Turk die vorig seizoen al voor Milan speelde verkeerd gespeld. Je zou toch mogen verwachten dat ze de naam twee keer checken zo net voor de wereldwijde onthulling van het nieuwe shirt.

Hoe dan ook, het shirt zelf vinden we niet lelijk, maar ook niet echt spectaculair. Het nieuwe AC Milan uitshirt is hier te bestellen.