Puma en AC Milan lanceren het nieuwe thuistenue voor 2018/2019

Tot afgelopen seizoen dacht je bij het thuistenue van AC Milan aan een paar dingen: de kleur rood, zwart en adidas. Dat rood en zwart gaat blijven, maar de drie-streep van adidas is vanaf dit seizoen niet meer te zien op het shirt van de Milanezen. Puma is de nieuwe kledingsponsor en zij lanceerden vandaag het nieuwe AC Milan tenue voor 2018/2019.

Het shirt is vrij klassiek geworden, zoals je hieronder kunt zien. Het kraagje met de knoopjes dragen hier flink aan bij, iets wat geïnspireerd is op de tenue’s uit het begin van de 20e eeuw.

Een tof detail is de ‘Diavolo Rossonero’ (De Rode en Zwarte Duivel) op de achterzijde onder de kraag. Dit is een subtiele verwijzing naar een uitspraak van oprichter Herbert Kilpin: “We zullen team van duivels zijn. Rood zijn als de vlammen die onze geest bezielen en zwart als de angst die onze tegenstanders zullen voelen.”

Geen vervelend debuut van Puma als je het ons vraagt. Mocht jij dit nou meteen een heel dik shirt vinden dan kun je het nieuwe AC Milan 2017/2018 nu al bestellen.