De nieuwe adidas Copa Gloro 20 is weer een classic meesterwerkje

Er blijven weinig dingen meer classic aan voetbalschoenen dan de tong met elastiek over de veters. Bij de Predator-lijn van adidas zagen we het voor het eerst en om de voeten van helden als Beckham en Zidane groeide de schoen (en daarmee de tong met elastiek) uit tot een icoon. Dat is adidas natuurlijk niet vergeten en het fenomeen wordt al jaren levend gehouden in de vorm van de Copa Gloro. De nieuwe adidas Copa Gloro 20 ‘Encryption Pack’ is daar het perfecte voorbeeld van.

adidas Copa Gloro 20 ‘Encryption Pack’

De naam ‘Encryption Pack’ zou je bekend voor kunnen komen, want een paar weken geleden lanceerde adidas haar 4 belangrijkste modellen in een gelijknamige collectie. De kleuren grijs en groen stonden daarin centraal en nu voegt de Copa Gloro 20 zich daar dus ook bij. Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen. Het is trouwens ook meteen een nieuwe generatie Copa Gloro.

De veranderingen ten opzichte van de Copa Gloro 19 zijn echter zeer minimaal en amper zichtbaar. Maar waarom zou je ook iets veranderen aan een winnende formule? De voorste helft van de schoen is gemaakt van kalfsleer, terwijl de achterste helft juist uit de moderne gestructureerde ‘knitted’ textiel bestaat. Die combo zorgt voor stabiliteit, comfort én prestaties. Natuurlijk maakt de eerder benoemde tong over de veters met elastiek het helemaal af.

En zoals elke keer als we een artikel schrijven over een nieuwe Copa Gloro bewaren we het beste voor het laatste: de prijs. Voor €100 kun je de nieuwste Copa Gloro 20 hier bestellen. Probeer maar eens een betere prijs/kwaliteitsverhouding te vinden.

Foto’s: SoccerBible