adidas viert de 70e verjaardag met een moderne versie van dé Copa Mundial

2019 is een bijzonder jaar voor adidas, want het viert in dit jaar haar zeventigste verjaardag. In 1949 richtte ene Adi Dassler een bedrijfje op onder de naam ‘adidas Sportschuhfabrik’, nog niet wetende dat het zou uitgroeien tot één van de grootste sportmerken ter wereld. De iconische drie strepen waren toen al aanwezig en dat zijn ze 70 jaar later nog steeds. Uiteraard wordt deze mijlpaal gevierd en in de voetbaltak is er dan maar één schoen die het merk het beste representeert.

adidas COPA70

De Copa Mundial kwam in 1982 op de markt en wordt nu, 37 jaar later, nog steeds volop gedragen. Een tijdloze klassieker. Deze speciale editie ter ere van de zeventigste verjaardag is echter een mix van die schoen uit 1982 en de moderne materialen die adidas tegenwoordig gebruikt bij hun voetbalschoenen. Zo wordt de evolutie van het merk perfect in één schoen duidelijk.

Het klassieke zwart-witte design is nagenoeg identiek aan de iconische Copa Mundial uit 1982. Toch zijn de verschillen met de schoen van tientallen jaren terug duidelijk te zien. Dat heeft te maken met de moderne Primeknit upper, hetzelfde materiaal dat gebruikt wordt bij de nieuwste voetbalschoenen van adidas. De lijnen die daar overheen lopen zijn gemaakt van leer, wat natuurlijk bij de classic Copa hoort. De gouden ‘Copa Mundial’ letters en het ‘Bluebird-logo’ op de vouwbare tong maken het helemaal af.

Sneakers

Het blijft niet alleen bij voetbalschoenen, want adidas heeft het design van de kicksen ook doorgetrokken naar twee sneakers. Beiden in het zwart en wit. Bij de ene staat zwart centraal en bij de andere wit. Heel tof.

Een heel mooie manier om de bijzondere mijlpaal te vieren. De volledige limited edition adidas COPA70 collectie is hier verkrijgbaar.

Mocht deze moderne classic toch niet echt jouw ding zijn, dan kun je ook gewoon voor één van de nieuwste adidas modellen gaan. Bijvoorbeeld uit dit nieuwe en gruwelijke ‘Archetic Pack’. Een collectie vol blackout adidasjes met flitsende details.

Uitgelichte foto: SoccerBible