adidas onthult de volledige WK voetbalschoenen-collectie

Over ruim twee weken wordt het WK in Rusland afgetrapt en uiteraard willen de sportmerken maximaal profiteren van de mondiale aandacht die het toernooi krijgt. Dat betekent dat adidas zo net voor het WK een nieuwe collectie voetbalschoenen lanceert, genaamd ‘Energy Mode’. Eerder werd de volledig nieuwe generatie X 18 al onthuld en nu is het de beurt aan de rest van de kicksen.

adidas Predator 18+ ‘Energy Mode’

Laten we maar beginnen met de headliner van adidas: de veterloze Predator 18+. Van deze schoen hebben wij nog nooit een lelijke variant gezien en dat is ook deze keer zeker niet het geval. De opvallende kleurencombo van zwart, geel en rood werkt heel sterk van sokje tot de zoolplaat. Het design is overigens geïnspireerd op de Predator Accelerator die adidas in 1998 lanceerde, dan weet je dat ook weer. Sterren als Dele Alli, Mesut Ozil en Pogba zullen deze schoenen in Rusland gaan dragen.

adidas Nemeziz 18+ ‘Energy Mode’

Dit is niet zomaar een nieuwe kleuruitvoering van de Nemeziz, maar een volledig nieuwe generatie. Heel veel is er echter niet veranderd. Je kunt het zien als een subtiele upgrade, zonder veel te veranderen aan het DNA waar de silo zijn identiteit aan te danken heeft. De AgilityBandage met TorsionTapes technologie is nog steeds aanwezig om voor de ultieme lockdown van de voet te zorgen. De nieuwe dual-lock kraag is geïntroduceerd om extra ondersteuning en support aan de enkels te bieden. De structuur van de AgilityKnit 2.0 geeft een zacht en licht gevoel. Wij vinden ‘m er ook heel tof uitzien, zeker in deze knaloranje kleur. Is er toch nog wat oranje in Rusland.

Lionel Messi is sinds de introductie hét gezicht van de Nemeziz en hij krijgt zelfs regelmatig zijn eigen versie. Natuurlijk krijgt hij die ook voor het WK in Rusland, want dit moet zíjn toernooi gaan worden. Aangezien Messi liever op schoenen speelt met veters (de Nemeziz 18.1 versie) hebben deze kicksen ook veters en ook het sokje van de vorige generatie Nemeziz is gebruikt omdat hij die fijn vindt. In plaats van oranje hebben de schoenen van de Argentijn een knalgroene kleur gekregen.

adidas COPA 18.1 ‘Energy Mode’

We sluiten af met een schoen die niet door high profile spelers gedragen zal worden tijdens het WK, maar wel degelijk de aandacht verdient. De Copa serie is al sinds de jaren ’70 een gigantische hit en voor dit toernooi heeft adidas de Copa 18 geïntroduceerd in een rood met gele kleuruitvoering, inclusief ‘Leather Embossed Vamp’ en een innovatief ‘Sock Construction System’.

Heel veel verschillende kleuren dus. Welke is jouw favoriet? Alle voetbalschoenen uit de adidas Energy Mode collectie zijn hier verkrijgbaar.

Foto’s: SoccerBible