adidas gaat lekker retro met deze Icon Jerseys voor hun grootste teams

Voor ons zijn er maar weinig dingen die ons voetbalhart zo lij maken als een schitterend retro voetbalshirt. Behalve dat het je wat meer vertelt over de geschiedenis van onze geliefde sport, ziet het er vaak ook gewoon prachtig uit. Eenvoud en klasse komen erin samen.

Adidas heeft nu een speciale collectie gelanceerd om de collecties van het seizoen 19/20 wat extra kracht bij te zetten. Dit zijn de Icon Jerseys van de belangrijkste adidas teams: Manchester United, Arsenal, FC Bayern München, Juventus en Real Madrid.

adidas Icon Jerseys

Vorig jaar waren de designs van de Icon Jerseys geïnspireerd op tenues uit de jaren ’50 en ’60, maar deze designs gaan meer richting de jaren ’90. Natuurlijk zullen ze niet gedragen worden door de teams, maar dat is ook helemaal niet het idee achter deze shirts. Deze zijn voor de fans, want de retro shirts zijn gewoon zeer geschikt om als streetwear item te dragen. Check zelf maar.

Manchester United

Arsenal

FC Bayern München

Juventus

Real Madrid

Heel tof toch? Zeker door de lange mouwen zijn ze ook gewoon geschikt voor de komende koudere maanden. Alle adidas Icon Jerseys zijn hier verkrijgbaar.