adidas komt met megarelease van 9 nieuwe WK 2018 uitshirts

Net nadat Nike de nieuwe WK 2018 tenues van Europees kampioen Portugal presenteerde laat adidas van zich horen door maar liefst 9 nieuwe shirts te presenteren van onder andere wereldkampioen Duitsland en onze Zuiderburen België. Zoals bij eerdere releases van adidas zijn er ook nu weer duidelijke retro tinten terug te zien, geïnspireerd op de eind jaren ’80 en begin jaren ’90. Heel cool!

Duitsland WK 2018 uitshirt

De uittenue van de Duitsers introduceert een gruwelijke retro look in het ‘EQT Green’ en dat is sinds 2012 de eerste keer dat het uitshirt van Duitsland weer groen is. Het hoogtepunt is natuurlijk de grafische print die geïnspireerd is op de eind jaren ’80 en begin jaren ’90. Het is overigens vrijwel precies hetzelfde design als bij het uitshirt van Manchester United dit seizoen, maar daar gaan we niet moeilijk over doen. Is gewoon heel vet.

België WK 2018 uitshirt

Waar Duitsland terugkeert naar het groen, heeft het uittenue van België een kleur gekregen die behoorlijk nieuw voor ze is. In 2014 kregen ze wel al een geel derde shirt, maar dat werd nooit gedragen. Het design is verder ook wat eenvoudiger dan die van Duitsland met horizontale strepen die qua dikte verschillen. Wat ons betreft is het tofste detail op de schouders te vinden, waar de middelste van de drie adidas strepen een rode kleur heeft gekregen.

Spanje WK 2018 uitshirt

De kleurkeuze bij het nieuwe uittenue van Spanje is toch ook wel redelijk opvallend te noemen. Wellicht geïnspireerd door lichtblauwe Spaanse tenues uit het verleden, maar dit ‘Halo Blue’ tenue is wel erg licht. Adidas combineert de lichte kleur met opvallende rode en oranje details. Tenslotte is er ook nog een subtiele grafische print in het shirt verwerkt die geïnspireerd is op de jaren ’80.

Argentinië WK 2018 uitshirt

Ook bij dit tenue kijken we weer naar het verleden, want dit uitshirt is geïnspireerd op een editie uit 1993, maar dan met een moderne twist. Een zwarte basis met een luchtblauw en wit gestreept retro design op de zijkanten.

Colombia WK 2018 uitshirt

Het Colombiaanse team zal in Rusland in dit prachtige kleurrijke tenue te zien zijn dat voornamelijk ‘Royal Blue’ is, in combinatie met fel oranje accenten en een monochroom logo van de federatie. Op de linkerkant van het shirt is een retro grafische print geplaatst, afkomstig uit de beginjaren ’90. Me gusta!

Japan WK 2018 uitshirt

Het nieuwe uittenue van Japan introduceert een lichtgrijs design, dat voor een mooi contrast zorgt met het donkerblauwe thuistenue. De witte details zorgen voor een frisse look, terwijl de retro grafische print op de linkerborst voor wat leven in het shirt zorgt.

Mexico WK 2018 uitshirt

Vooral de PSV fans zullen hun ogen gericht hebben op Mexico tijdens het komende WK met natuurlijk Lozano, maar ook hun voormalige spelers Guardado en Moreno. Adidas heeft het uitshirt een überklassiek design gegeven, dat afstamt uit de jaren ’50. Een wit shirt met de Mexicaanse kleuren die over het midden lopen. Heel nice!

Zweden WK 2018 uitshirt

Ja, deze doet toch wel een beetje pijn aangezien Zweden ten koste van Nederland naar het WK gaat. Het shirt heeft een identiek design gekregen als die van België, maar dan natuurlijk in de Zweedse kleuren blauw en geel.

Rusland WK 2018 uitshirt

We sluiten de dikke lijst releases af met de gastheer van deze zomer: Rusland. Een voornamelijk wit shirt met donkerblauwe details en een gestipt patroon over de gehele voorkant en mouwen.

We kunnen in ieder geval concluderen dat adidas weer puik werk heeft geleverd door hun nationale teams een uniek uiterlijk te geven. Alle shirts zullen 23 maart pas gelanceerd worden, maar je kunt ze hier wel alvast pre-orderen.

In 2017 werden de adidas WK 2018 thuisshirts al gepresenteerd. Die van België, Duitsland en Spnje check je hier en de rest vind je hier.