De adidas Glitch revolutie: kicksen met verwisselbare onderdelen

Vandaag is het eindelijk zover: de adidas Glitch 16 is gelanceerd. Een release die de voetbalschoenenwereld al lang in zijn greep had en die de markt op z’n kop gaat zetten. Waarom het zo’n bijzondere kicksen zijn? Omdat ze je helemaal zelf kunt samenstellen. In plaats van dat je één voetbalschoen koopt, is het binnenkort mogelijk om een losse upper (buitenkant schoen) te bestellen en daar zelf een chassis (binnenkant schoen) bij te kiezen. Klinkt heel nice toch? Dat is het ook.

adidas-glitch-1

We snappen dat het wat verdere uitleg nodig heeft, want wat gebeurt er dan met de X en ACE? Nou, voorlopig nog niks. De Glitch is een compleet nieuw concept wat los staat van de twee belangrijkste adidas silo’s. Door dit nieuwe project hebben spelers de kans om elke wedstrijd voor een andere stijl te kiezen (uit- en thuistenue bijvoorbeeld). Natuurlijk zijn de meest moderne adidas-technologieën geïmplementeerd, waaronder de veterloze upper.

adidas-glitch-2

In eerste instantie zal de Glitch gelanceerd worden met een keuze uit 6 uppers (4 voor normale ondergrond en 2 voor zachte ondergrond) en 4 binnenkanten. Daarnaast heeft adidas plannen om op wekelijkse basis verse designs uit te brengen. Één ding is zeker: het past perfect binnen de nieuwe ‘Football needs Creators’ campagne van adidas, want dit is wederom een creatieve revolutie uit de hoge hoed van de Duitsers.

adidas-glitch-3

Qua verkrijgbaarheid is het vooralsnog een lastig verhaal. In november zullen eerst Londen, en vervolgens de rest van Engeland, aan de beurt zijn. Een totaalpakket zal zo’n €275 tot €300 gaan kosten, terwijl een losse upper ongeveer €100 zal kosten. Je kunt vanaf november de adidas Glitch app downloaden voor meer informatie over de beschikbaarheid.

Leestip: adidas komt met brute ‘blackout’ versie van de Gloro

Bron: SoccerBible